Cimbrișorul, planta care combate toxiinfecțiile și calmează tusea. Ia-l cu tine în concedii și vei scăpa de griji!

Infuzia de cimbrișor

Folosit ca infuzie, cimbrișorul acționează eficient asupra căilor respiratorii, calmând tusea și ușurând expectorația, precizează în studiile sale fitoterapeutul Eugen Giurgiu.

Infuzia de cimbrișor este recomandată și în caz de toxiinfecții alimentare cauzate de preparatele de cofetărie, inclusiv de salmonella.

Planta care ajută memoria. Este considerată planta minților lucide. O folosești și tu în bucătărie, dar sigur nu știai câte beneficii are pentru sănătate

Infuzia de cimbrișor se prepară din două linguri de plantă și 300 ml de apă clocotită. Toată cantitatea se bea pe parcursul unei zile. Zilnic, Tratamentul trebuie urmat 14 zile.

Uleiul de cimbrișor

De asemenea, cimbrișorul combate dependența de alcool și ajută și la eliminarea viermilor intestinali.În aceste scopuri, mai eficient este uleiul de cimbrișor (zilnic, se consumă câte cinci picături diluate în 100 ml de apă, timp de 6 luni).

Tinctura de cimbrișor

Pentru reactivarea circulației periferice deficitare este indicată tinctura de cimbrișor procurată de la Plafar.

Cum să ai trandafiri înfloriți toată vara. Secretele unei grădini de visSiropul de cimbrișor

Într-un borcan se pun 10 linguri de flori de cimbrișor, peste care se toarnă un kilogram de zahăr, doi litri de apă și se lasă la macerat într-un loc însorit. După 21 de zile, siropul se filtrează, se fierbe vreme de 5 minute și se păstrează în sticle bine sigilate.

Cura cu sirop se folosește pentru tratarea răgușelii și a bronșitei (câte două lingurițe după fiecare masă).

Sursă text: Click.ro de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list