3 noi şalupe multirol au intrat în dotarea IGSU. Anunțul ministrului Cătălin Predoiu

Şalupele, achiziţionate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, au fost recepţionate în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Constanţa.

"Suntem aici, la Constanţa, întreaga conducere a MAI, IGSU şi DSU, pentru a recepţiona trei şalupe foarte moderne pentru salvare pe Dunăre, dar şi pe mare, pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, echipate la cele mai înalte standarde existente acum în lume. Aceste şalupe şi echipajele care le vor deservi vor salva oameni, oameni care, pe fluviu sau pe mare, se vor afla în situaţii limită, situaţii de criză, situaţii de viaţă şi de moarte", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, citat într-un comunicat al MAI.

Conform aceleiaşi surse, şalupele pot desfăşura multiple misiuni - de stingere a incendiilor de la bordul navelor atunci când acestea navighează, sunt la ancoră sau la dană, de extragere a persoanelor aflate în pericol, de stingere a incendiilor la clădirile situate pe malul apei, de căutare şi salvare sau asistenţă sau evacuare - având capacitatea de a transporta 20 de persoane salvate.

Caracteristicile tehnico-operaţionale permit echipajului executarea misiunilor operative continue minim 48 de ore şi derularea operaţiunilor chiar şi atunci când marea este agitată.

Noile şalupe vor fi distribuite în Turnu Măgurele (judeţul Teleorman), în Tulcea şi în Constanţa, zone care, pe baza analizelor specialiştilor, au fost identificate ca fiind cele mai potrivite raportat la misiunile specifice, mai anunţă MAI.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list