Zi neagră pentru teatrul românesc. A murit marele actor Constantin Cojocaru

Constantin Cojocaru s-a născut în satul Borolea din județul Botoșani. În anul 1966 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București,Facultatea de Teatru, Secția Actorie, clasa profesor George Carabin.

După absolvirea facultății devine actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț unde rămâne până în 1975. A debutat pe scena Teatrului Tineretului, în 1965, unde a jucat alături de Mircea Postelnicu, în a patra reprezentație a spectacolului "Un stejar", în regia lui Bobi Pricop.

Între 1970-1975 este și profesor la Școala Populară de Artă din Piatra Neamț. Din 1975 până în 2001 este actor angajat la Teatrul Odeon din București.

Declarație halucinantă din partea unui europarlamentar AUR: Avortul să fie trecut în Carta UE drept o "oroare fără margini"

După 2001 își continuă activitatea artistică, colaborând în afară de Teatrul Odeon cu multe alte teatre din București și din țară: Teatrul „Toma Caragiu" din Ploiești, Teatrul Nottara, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, Teatrul de Comedie, Teatrul Național București, Teatrul „Luni" de la Green Hours, Teatrul „Andrei Mureșanu" din Sf. Gheorghe. Participă de asemenea la numeroase alte proiecte culturale în țară și străinătate.

Din bogata sa activitate fac parte şi colaborările cu teatrul de televiziune și teatrul radiofonic, fiind una din marile voci ce au pătruns în casele românilor de-a lungul timpului.

Accidentul suspect al fostului prefect al Hunedoarei l-a pus pe oficial pe gânduri: „Situația a fost cel puțin ciudată, pentru că autoturismul a fost verificat nu cu mult timp în urmă"

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list