Alertă la Ghimpați! Autoritățile au descoperit prezența unui urs brun

Ce au transmis autoritățile în acest caz

În urma unui apel la numărul de urgență 112, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu a fost trimis în pădurea Cioflecu din comuna Ghimpați, unde a fost semnalată prezența unui urs brun. Deși jandarmii ajunși la fața locului nu au reușit să găsească ursul, au desfășurat activități pentru asigurarea măsurilor de ordine și protecție a zonei.

Pentru a preveni posibilele apariții ale ursului în zonele locuite ale comunei, echipajul de jandarmi a continuat activitățile de verificare și monitorizare a zonelor apropiate.

„La fața locului a fost constituită echipa de intervenție formată din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, astfel cum este prevăzut în ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 81 din 21 iulie 2021- privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. 

      Le recomandam cetățenilor ca în astfel de situații să apeleze numărul unic de urgență 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-și pune propria viață în pericol, să își asigure animalele înainte de lăsarea întunericului, să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător și să respecte recomandările forțelor de ordine", a precizat Jandarmeria Giurgiu. 

Coordonarea acțiunilor conform legislației

În conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 81 din 21 iulie 2021, care stabilește metodele de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor în intravilanul localităților, la fața locului a fost constituită o echipă de intervenție formată din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu.

Recomandări pentru oameni

În acest context, Jandarmeria Giurgiu a transmis câteva recomandări esențiale cetățenilor:

Să apeleze numărul unic de urgență 112 în astfel de situații.

Să evite intervențiile personale pentru a nu-și pune viața în pericol.

Să-și asigure animalele domestice înainte de lăsarea întunericului.

Să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător.

Să respecte recomandările și instrucțiunile primite de la forțele de ordine.

Prin aceste măsuri și acțiuni coordonate, autoritățile locale și jandarmii își propun să asigure siguranța și protecția comunității locale în fața eventualelor riscuri asociate prezenței ursului brun în zonă.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list