Noapte "incendiară", la Paris. 4 persoane au murit și alte 4 au fost rănite după ce locuințele le-au fost cuprinse de incendii. Parchetul anchetează cauzele

Pompierii au intervenit la ora locală 4.30 (5.30, ora României), pe boulevard des Italiens, la al şaselea şi la al şaptelea etaje ale blocului, în care se află mai ales birouri, dar şi apartamente şi o cameră de serviciu la ultimul etaj, relatează Le Figaro, potrivit News.ro.

Potrivit primelor elemente, incendiul, care s-a extins în casa scării, ar fi fost cauzat de o scurgere de gaze într-un apartament de la etajul al şaptelea, sub podul blocului.

Trei persoane au fost găsite moarte în acest apartament cu puţin înainte de ora locală 8.00 (9.00, ora României). Victimele nu au fost identificate. De asemenea, o persoană a fost rănită în timpul incendiului.

Incendiul a fost stins în cursul dimineții de marţi.

Paris: au moins trois morts dans l'incendie d'un immeuble dans le 2e arrondissement pic.twitter.com/aXppololfe

— BFMTV (@BFMTV) April 30, 2024

"Vreau să salut angajamentul pompierilor salvatori ai Parisului. Ei au procedat la salvarea periculoasă a unei persoane dintr-o cameră de bonă", a declarat prefectul Poliţiei Parisului, Laurent Nuñez.

Conform primarului circumspecției unde s-a produs incendiul, victimele "nu au putut să iasă pe fereastră din cauza barelor împotriva furtului de pe acoperiş". 

"Alte aproximativ zece persoane, care locuiau la acelaşi etaj au fost salvate de pompieri care au intervenit de pe acoperiş", a declarat pentru AFP primarul Ariel Weil.

Aproximativ 180 de pompieri au fost mobilizaţi la fața locului. O anchetă a fost deschisă cu încredinţată în acest stadiu Comisariatului Paris Centre, declară AFP parchetul.

Altă circumscripție din Paris, alt incendiu: un mort și 3 răniți

Parchetul din Paris a anunţat, de asemenea, că a fost informat cu privire la alt incendiu -  soldat cu victime - în arondismentul al XV-lea, în sud-vestul capitalei franceze.

"O persoană în vârstă de 60 de ani a fost găsită moartă, alta se află într-o stare de urgenţă absolută, iar două în urgenţăă relativă", detaliză parchetul.

Persoana decedată este o femeie, potrivit altei surse din poliţie, care precizează că "incendiul pare că a izbucnit" în locuinţa acesteia.

O anchetă care urmează să stabilească cauzele morţii şi rănirilor a fost încredinţată comisariatului din arindismentul al XV-lea.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list