Porți deschise la Banca Națională a României. Publicul va putea să atingă unul dintre preţioasele exponate – un lingou din aur

Conform unui comunicat al băncii centrale, în cele două zile, în intervalul orar 11:00 – 19:00, vor fi organizate tururi ghidate pentru publicul larg în Palatul Vechi al Băncii Naţionale a României din Bucureşti, fără programare prealabilă, pentru a marca 144 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

De asemenea, în premieră, vizitatorii vor putea admira şi exponatele din cadrul expoziţiei temporare „Avram Iancu. Omul. Eroul. Legenda", cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea eroului naţional.

Expoziţia este realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional Militar Regele Ferdinand I, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, Biblioteca Centrală Universitară Lucian Blaga din Cluj-Napoca şi Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale ale României.

Claudia Cardinale a împlinit 86 de ani. Cum mai arată acum diva anilor '60. Este de nerecunoscut

„În contextul aniversării a 144 de ani de la înfiinţare, Banca Naţională a României invită publicul larg la cea de-a patra ediţie a evenimentului Zilele Porţilor Deschise. Evenimentul va avea loc în zilele de joi, 18 aprilie, şi vineri, 19 aprilie 2024, când vor fi organizate vizite pentru public în cadrul unor tururi ghidate de aproximativ 30 de minute, fără programare prealabilă, în intervalul 11:00-19:00 (ultima oră de intrare fiind 18:00), în grupuri de maximum 20 de persoane.

Pe parcursul celor două zile, publicul interesat va avea acces la spaţiile bogat decorate ale Palatului Vechi al băncii din strada Lipscani nr. 25 (inclusiv la sala Consiliului de Administraţie şi vechiul cabinet al Guvernatorului), va afla informaţii inedite despre istoria noastră instituţională de la ghizii Muzeului BNR, va admira cele mai importante obiecte expuse în cadrul Muzeului şi va putea să atingă unul dintre preţioasele exponate – un lingou din aur", se menţionează în comunicat.

Tot în perioada 18-19 aprilie 2024, mai multe sucursale şi agenţii din teritoriu ale Băncii Naţionale a României vor fi deschise pentru public, în acelaşi interval orar. Acestea sunt: Sucursala Regională Cluj, Sucursala Regională Constanţa, Sucursala Regională Dolj, Sucursala Regională Iaşi, Sucursala Regională Timiş, Agenţia Argeş, Agenţia Brăila.

Evenimentul Zilele Porţilor Deschise a fost lansat în 2019 şi marchează aniversarea băncii centrale a României.

Fostul patron al CFR Cluj s-a cuplat cu o bombă sexy. Cum arată noua cucerire a milionarului de lângă Viktor Orban, mai tânără cu 24 de ani decât elde pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list