Stai la curte și ai câine? Atunci trebuie să sții asta: la ce distanță de gardul vecinului trebuie amplasată cușca patrupedului

Ce spune legea construcțiilor

Legea construcțiilor stabilește cerințe precise privind amplasarea cuștii pentru câini într-o curte. Proprietarii trebuie să țină cont de aceste prevederi pentru a evita sancțiunile legale și eventualele dispute cu vecinii. Astfel, cușca trebuie să fie amplasată la cel puțin 60 de centimetri distanță de gardul vecin, conform prevederilor legale. Nerespectarea acestor reguli poate atrage amenzi care depășesc 500 de lei.

Un alt aspect important este înălțimea cuștii, care trebuie să fie dimensionată corespunzător taliei câinelui pentru a-i permite acestuia să stea în picioare și să se poată întoarce confortabil. De asemenea, pentru câinii ținuți în lesă, zgarda trebuie să fie confecționată dintr-un material care să nu provoace răni sau alergii, eliminând astfel riscul de strangulare.

Câinii ținuți pe lanț trebuie să beneficieze de unul confecționat din zale metalice

Legislația în vigoare mai aduce în discuție și alte aspecte importante legate de protecția și bunăstarea animalelor de companie. Astfel, câinii ținuți pe lanț trebuie să beneficieze de un lanț confecționat din zale metalice și ancorat corespunzător, iar lungimea acestuia trebuie să fie de cel puțin 2 metri. De asemenea, proprietarii trebuie să asigure câinilor un padoc împrejmuit, având o suprafață de cel puțin șase ori mai mare decât cușca, pentru a preveni evadarea și pentru a le oferi animalelor spațiu și confort adecvat.

În plus față de aceste reglementări, proprietarii de animale de companie trebuie să le asigure acestora, în funcție de nevoi, hrană, apă, mișcare, îngrijire, atenție și asistență medicală adecvată.

Este esențial ca proprietarii să fie la curent cu aceste prevederi legale pentru a asigura bunăstarea și siguranța animalelor de companie, precum și pentru a evita posibilele amenzi și conflicte cu autoritățile sau vecinii. 

Sursă text: Click.ro de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list