Un apel fals la 112 putea să-i aducă sfârșitul unei femei care intrase în șoc anafilactic. Gestul inconștient care a revoltat personalul medical

Ambulanțierii au răspuns prompt primului apel, cel fals, au urmat destinația precizată pentru ca, în final, după destul de mult timp pierdut, să constate că totul a fost o glumă prostească.

În același timp, o femeie de 45 de ani traversa o stare de rău extrem de gravă, cu dificultăți de respirație și cu o tensiune arterială sub 7, scrie presa locală.

Din fericire, ambulanțierii purtați pe drumuri de pista falsă au ajuns la timp pentru a stabiliza pacienta aflată cu adevărat în nevoie.

„Această situație m-a marcat pentru că dacă întârziam 20 de minute la această femeie, cu toată viața înainte, nu se mai putea face nimic. Ar fi murit pentru că echipajul medical era la un apel fals, abuziv", a relatat purtătorul de cuvânt al Sindicatului Ambulanța Suceava, Adrian Robert Rotariu, care a concluzionat că „Sunatul abuziv la Ambulanță ar trebui considerat <Ucidere din culpă>".



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list