Ai vânătăi, dar nu știi cum să scapi repede de ele? Iată câteva remedii naturale de mare ajutor

Înainte de a știi cum să scapi de vânătăi, ar trebui să știi și de ce apar vânătăile pe corp. Nu de altă, dar ar fi bine să înțelegi întregul proces, pentru că dată viitoare să acorzi atenție atunci când te lovești.

Pentru cei ce nu știu, vânătăile sunt niște leziuni ale pielii care apar în urmă ruperii sau deteriorării vaselor de sânge aflate sub piele. Sunt niște pete de culoare închisă, care apar în zona afectată.

Vânătăile apar în urma unui traumatism fizic și aceste leziuni permit sângelui să se scurgă în țesuturile înconjurătoare. Tocmai de aceea pielea se va colora în zona lovită.

Inițial, vânătăile au o culoare roșie sau roz, însă pe măsură ce se vindecă, culoarea se va schimbă de la albastru/mov la verde sau galben. În spatele acestui proces stă absorbția și degradarea produselor reziduale din sângele aflat în țesuturi.

Cum să scapi de vânătăi. Care sunt cele mai bune remedii naturale

Cum să scapi de vânătăi. Acum că știi de ce apar, ar trebui să știi și cum poți să scapi de aceste semne inestetice ce pot apărea pe corp.

În primul rând, dacă te-ai lovit, poți folosi gheață pentru a putea reduce inflamația din zona afectată, dar și pentru a atenua posibilele dureri.

O să ai nevoie de o compresă ținută la congelator sau un săculeț în care să pui câteva cuburi de gheață. Aplică gheață de câteva ori pe timp de zi, însă mare atenție să nu ții prea mult și direct pe piele pentru că poate agrava leziunea. În cazul în care nu ai gheață la îndemână, poți folosi apă rece sau o sticlă cu lichid rece.

Lămâia este o soluție foarte bună pentru a scapă de vânătăi. O să ai nevoie de o felie de lămâie, însă ține minte că trebuie să o utilizezi imediat ce te-ai lovit, pentru a fi eficientă.

Dacă nu există leziuni deschise la nivelul pielii, atunci poți utiliza și ceapă. Pune-o pe zona afectată și o să te ajute pentru a grăbi vindecarea pielii.

Totodată, poți folosi și o felie de cartof pentru a putea ajută pielea să se refacă mai repede. Această trebuie ținută peste noapte și o să vezi că vânătaia începe să dispară mult mai rapid.

O compresă cu oțet de mere este eficientă pentru a scapă de vânătăi. Oțetul va facilita circulația sângelui, însă acesta poate fi folosit doar dacă nu există rană deschisă.

În cazul în care ai la îndemână o legătură de pătrunjel, o poți tocă sau zdrobi până ce se transformă într-o pastă, iar apoi va trebui să o aplici pe zona afectată.

O alternativă o reprezintă frunzele de salvie. Acestea trebuie aplicate pe toată suprafață afectată de vânătaie, iar apoi va trebui să bandajezi zona. A două zi, o să vezi ce efecte benefice au acele frunze.

Și frunzele de varză zdrobite pot fi utilizate pentru a scapă de vânătăile inestetice de pe corp. Folosind un sucitor, zdrobește frunzele pentru că din ele să iasă seca, iar apoi aplică-le pe zona afectată și acoperă-le cu un bandaj.

SURSAde pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list