Agent electoral, o activitate riscantă. Țara în care mai mulți oameni care împărțeau pliante au murit

Cel puţin 33 de agenţi electorali indieni au murit din cauza căldurii excesive în ultima zi a alegerilor naţionale, sâmbătă, în statul Uttar Pradesh, a anunţat un responsabil electoral.

"O compensaţie financiară de 1,5 milioane de rupii (18.000 de dolari) va fi oferită familiilor celor decedaţi", a anunţat duminică Navdeep Rinwa, directorul general al alegerilor din statul Uttar Pradesh.

India se confruntă cu o vară extrem de fierbinte, iar într-o zonă din capitala New Delhi s-a înregistrat săptămâna aceasta temperatura record de 52,9 grade Celsius, valoare care ar putea fi revizuită însă după ce departamentul meteo va verifica senzorii de la staţia care a făcut înregistrarea.

Miliarde de persoane din Asia, inclusiv în ţara vecină Pakistan, s-au confruntat cu temperaturi caniculare - o tendinţă care, potrivit unor oameni de ştiinţă, s-a agravat din cauza schimbărilor climatice.

În timp ce canicula afectează o parte din ţară, statele nord-estice Manipur şi Assam s-au confruntat cu ploi torenţiale în urma ciclonului Remal, care a provocat, vineri, inundaţii în mai multe zone.



de pe realitatea.net ext

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list