Trucuri din gospodărie. De ce mulți oameni pun sare în vasul de toaletă

Sarea este, fără doar și poate, cel mai utilizat ingredient din bucătărie. Nu lipsește de la niciun preparat, indiferent că vorbim despre mâncare gătită sau deserturi. Sare poate fi utilă însă și în gospodărie, ca remediu casnic pentru diverse probleme. Iată de ce ar trebui să pui sare în toaletă!

 

Ce se întâmplă dacă pui sare în toaletă

 

Baia poate fi locul cel mai dificil de curățat. Petele de calcar, de murdărie și chiar de mucegai ajung să fie dificil de îndepărtat, mai ales dacă nu sunt curățate des și se fixează pe suprafețe. Atunci când vine vorba despre curățarea toaletei, multe persoane apelează la soluții puternice din comerț, care nu întotdeauna se dovedesc a fi eficiente.

 

Uneori, cele mai la îndemână soluții de curățare pot fi și cele mai bune. Câteva exemple în acest sens sunt sarea de bucătărie, bicarbonatul de sodiu, oțetul și zeama de lămâie. Sarea poate fi foarte eficientă pentru a curăța toaleta, de exemplu. Ai nevoie doar de câteva mâini de sare mare, pe care să o presari pe marginile toaletei și în interiorul ei, acolo unde se adună apa.

 

 

Cu peria înmuiată în apă, se freacă bine vasul de toaletă, astfel încât sarea să ajungă pe toate suprafețele murdare. Apoi, se lasă să acționeze timp de o oră, înainte de a trage apa sau de a folosi toaleta din nou.

 

Cu ce poți curăța celelalte suprafețe din baie

 

Pentru petele de calcar de pe chiuvetă și de pe baterie, poți să apelezi la un amestec ieftin și la îndemână, pe bază de bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie. Adaugă cele două ingrediente într-un bol și amestecă-le astfel încât să obții o pastă. Întinde paste pe suprafețele afectate de calcar și lasă să acționeze 15 minute, după care curăță cu o cârpă înmuiată în apă caldă sau cu un burete.

 

Amestecul poate fi folosit și pentru a curăța mașina de spălat. Prepară o cantitate mai mare de pastă și pune-o în compartimentul pentru detergent al mașinii. Selectează un program de spălare cu apă fierbinte, fără să pui haine în cuvă.

 

Soluția pe bază de bicarbonat și lămâie curăță eficient componentele mașinii de spălat și le protejează de depunerile de calcar, astfel încât să nu se defecteze.

 

Pe de altă parte, urmele de mucegai de pe faianță sau gresie și cele din rosturile de la faianță pot fi curățate ușor cu o cârpă înmuiată în oțet.

SURSAde pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list