Scandal în rândul elitelor de la Moscova: adjunctul lui Şoigu a fost arestat pentru corupţie! Ce pedeapsă riscă acesta

Ministrul adjunct al apărării, Timur Ivanov, a fost reţinut marţi, în timp ce se afla la locul de muncă, de către Serviciul Federal de Securitate (FSB), principalul succesor al KGB-ului din epoca sovietică. Oficialul este acuzat că ar fi acceptat o mită considerabilă, relatează Reuters citat de News.ro.

Ulterior, respectiv la doar o zi distanță, tribunalul districtual Basmanni din Moscova a ordonat ca Ivanov să fie ţinut în arest până la 23 iunie.

În imaginile difuzate de serviciul judiciar, Timur Ivanov, în vârstă de 48 de ani, îmbrăcat în uniformă, este arătat stând într-o cuşcă de sticlă în faţa instanţei.

"Ancheta constată că Ivanov a intrat într-o conspiraţie criminală cu terţe părţi, s-a asociat cu acestea în prealabil pentru a comite o fărădelege pusă la cale de un grup organizat", a declarat serviciul judiciar. Conspiraţia avea ca scop primirea de "bunuri şi servicii la scară deosebit de mare, în timpul lucrărilor contractuale şi subcontractuale pentru Ministerul Apărării", a precizat serviciul judiciar.

Presa rusă a relatat că oficialul de rang înalt a negat că este vinovat. El riscă 15 ani de închisoare dacă va fi condamnat.

Mass-media de stat a relatat pe larg despre acest caz.

Arestarea bruscă a unui aliat al lui Şoigu, căruia Putin i-a încredinţat sarcina de a lupta în războiul din Ucraina, a declanşat speculaţii cu privire la o posibilă luptă în interiorul elitei de la Kremlin şi la o reprimare publică a corupţiei care afectează forţele armate ruseşti post-sovietice.

În acest context, unii bloggeri ruşi, care i-au acuzat de mult timp pe generalii de rang înalt de incompetenţă, s-au bucurat de aparenta cădere a unui oficial militar de rang înalt legat de mult timp de opulenţa ostentativă pe care Putin a spus clar că nu doreşte să o vadă afişată în timp de război. Unii spun că arestarea ar putea fi o lecţie publică pentru elită, deşi alţii susţine că este o lovitură pentru Şoigu, un aliat apropiat al lui Putin şi unul dintre cei mai puternici oameni din Rusia.

Kremlinul a declarat că atât Putin, cât și Şoigu au fost informați de reținerea lui Ivanov.

Cât privește Ministerul Apărării, până la ora transmiterii acestei știri, instituția nu a făcut niciun comentariu pe marginea acestui subiect.

 



de pe realitatea.net ext

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list