Fenomen bizar care nu a mai avut loc de peste 200 de ani. Oamenii sunt terorizați. Ultima invazie a avut loc în 1803

Sezonul de anul acesta al cicadelor, o specie misterioasă de insecte, a fost denumit „Cicadageddon". Asta din cauza faptului că, anul acesta, s-a suprapus apariția unui număr extrem de mare de specii - un fenomen rar care are loc la câteva sute de ani. 

 

Mulți oameni asociază sunetul cicadelor cu sfârșitul primăverii și începutul verii. În multe zone, cicadele apar în jurul lunii mai.

 

Au terorizat o comunitate întreagă

 

Cicadele au devenit atât de zgomotoase într-un comitat din Carolina de Sud încât localnicii au chemat poliţia.

 

Cicadele au devenit atât de zgomotoase într-un comitat din Carolina de Sud, încât localnicii au sunat la biroul şerifului pentru a întreba de ce se aud sirene sau un vuiet puternic, relatează Associated Press.

 

„Cicadele nu sunt periculoase pentru oameni, animale de companie sau animale sălbatice, cum ar fi păsările sau veverițele", a spus Nicole Carpenter, președintele Black Pest Prevention din Charlotte, Carolina de Nord.

 

Sezonul cicadelor

 

Sezonul de cicade din 2024 este unic, deoarece în unele regiuni ale lumii, numărul acestor insecte a crescut extrem de mult. 

 

Există șapte specii de cicade periodice, dintre care patru apar la fiecare 13 ani și trei la fiecare 17 ani. O dată la 221 de ani, cicadele periodice apar toate, simultan. Acest lucru s-a întâmplat ultima dată în 1803, ceea ce înseamnă că fenomenul bizar are loc în 2024.

 

„În acest an, cicadele periodice din puietul de 13 ani și apariția puietului de 17 ani vor coincide unul cu celălalt. În zonele afectate de acest lucru, există deja cicade anuale care apar în fiecare primăvară și vară, dar în acest an, numărul celor care apar va fi mult mai mare decât în anii obișnuiți", a declarat Scot Hodges, vicepreședinte al dezvoltării profesionale și al serviciilor tehnice la Arrow Exterminators, conform CNN.

 

Cicadageddon-ul va mai avea loc peste 221 de ani, adică în anul 2245.

 

Ce sunt cicadele

 

Cicadelele sunt insecte din familia Cicadidae, cunoscute pentru cântecul lor distinctiv și pentru ciclul lor de viață lung, care poate dura câțiva ani.

 

Masculii sunt cei care cântă. Ei emit sunete distincte, care variază în funcție de specie. Cicadelele se hrănesc cu seva plantelor și sunt întâlnite în întreaga lume, în special în zonele cu climă caldă. Ciclul lor de viață include stadii de ou, nimfă și adult. Multe specii de cicadele trăiesc subteran și ies la suprafață doar pentru a se reproduce.

 

Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului (EPA), în stadiul de nimfă, cicadele sapă sub pământ și se hrănesc cu rădăcinile copacilor și arbuștilor. După ce ajung la maturitate, cicadele consumă sevă de copac.

 

Ciclul de viață al unei cicade depinde de specie. Cicadele își petrec cea mai mare parte din viață hrănindu-se sub pământ. După ce ies la suprafață, acestea trăiesc doar câteva săptămâni. Cicadele periodice urmează un tipar similar: cicadele de 13 ani trăiesc aproximativ 13 ani, iar cele de 17 ani trăiesc aproximativ 17 ani, dar petrec doar câteva săptămâni deasupra solului.

 

Din momentul în care ies din pământ, acestea au o durată de viață cuprinsă între patru și șase săptămâni. 

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list