Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti", scrie Click.ro.

Ingrediente1 kg lobodă 1 litru borş 200 ml iaurt  1 ou 1 ceapă  1 morcovpiper, sare (după gust)verdeaţă: leuştean 1 linguriţă hrean ras 1 căpăţână mică usturoi (asta-i contribuţie oltenească!) .Mod de preparareSe spală bine loboda, se taie în tăieţei laţi.Se toacă ceapa, se rade pastă morcovul.Se pun toate astea la fiert cu piperul în 2 litri apă clocotită.După 30 de minute se acreşte cu borş, se adaugă usturoi pastă, sare – încă 1-2 minute de clocote.Se bate oul cu iaurt şi puţină zeamă de ciorbă.Se toacă leuşteanul.Se trage de pe foc, se drege cu iaurtul bătut şi hrean, se presară leuşteanul.  

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list