Polițiștii din două județe, puși pe jar de un băiat de 13 ani, care a anunțat că este sechestrat. Ce au descoperit agenții

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Vaslui, alerta privind presupusa sechestrare a fost dată pe 29 martie, la ora 14.12.

„Minorul a sesizat autoritățile despre faptul că este sechestrat într-o cameră. Ulterior, acesta a întrerupt convorbirea și a respins toate apelurile polițiștilor, nemaiputând fi contactat de echipajele de poliție, pentru a oferi detalii suplimentare despre starea sa", au transmis oficialii IPJ Vaslui.

Urmare a apelului telefonic, efectuat la postul telefonic fix al Poliției Huși, au fost mobilizați polițiști din mai multe structuri.

În urma verificărilor, numărul de telefon de pe care se efectuase apelul figura în mișcare pe raza altui județ, motiv pentru care polițiștii din județul Vaslui au solicitat sprijinul colegilor din județul Covasna, acolo unde era localizat telefonul.

Polițiștii se temeau să nu fie vorba despre o răpire, iar autorii să încerce scoaterea din țară a minorului.

După localizarea telefonului, în aproximativ jumătate de oră, polițiștii din Târgu Secuiesc aveau să-l identifice pe cel care sunase la poliție să anunțe că este sechestrat: un minor de 13 ani, din Huși, legitimat la Reprezentativa U14 a ACSN Hușana. Acesta se deplasa cu echipa sa de fotbal la Târgu Secuiesc, unde avea programat un meci.

Când a fost găsit, adolescentul le-a spus polițiștilor că totul a fost,d e fapt, o glumă.

Reprezentanții IPJ Vaslui au precizat că fac cercetări în acest caz.

Polițiștii atrag atenția că „alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție aduce prejudicii foarte grave la nivelul societății și tulburări ale siguranței publice, atât prin natura și amploarea forțelor implicate în luarea măsurilor de investigare, identificare și contracarare (Poliția Română, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul Român de Informații), cât și prin stările de temere generate în rândul cetățenilor, atât cei direct afectați, cât și întreaga comunitate". În plus, apelurile non-urgente provoacă întârzieri în acordarea de ajutor persoanelor care se află în situații de urgență, putând avea consecințe fatale.

Legislația din România prevede că alertarea falsă serviciilor de intervenție în caz de urgență se pedepsește cu amendă de la 500 lei la 1000 lei. De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe 112 poate fi sancționată cu amendă între 500 și 1000 de lei.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list