Cum se ține corect Postul Negru? Răspunsul pe care niciun preot nu ți-l va da

După cum știm cu toții, creștinii ortodocși vor sărbători Paștele în acest an pe data de 5 mai, iar în cele 40 de zile de dinaintea acestuia, multă lume va ține post. Postul Paștelui este considerat cel mai dificil, iar de-a lungul acestor zile, credincioșii vor face tot posibilul pentru a se apropia de Dumnezeu. Desigur, alimentele „de dulce" vor fi evitate, cu excepția zilelor când este dezlegare la pește.

Postul Paștelui 2024. Dezlegare la ulei și vin, aprilie 2024

Însă, mai există și Postul Negru, pe care unii credincioși încearcă să îl țină. Mai precis, acesta presupune faptul că, de-a lungul unei anumite perioade de timp, nu se poate consuma mâncare și apă. După cum ne putem imagina, chiar dacă mulți credincioși fac tot posibilul pentru a ține acest tip de post, multă lume are dificultăți cu acesta, mai ales atunci când temperaturile sunt ridicate.

Ce se întâmplă în corpul tău pe parcursul postului. Transformările impresionante care se produc în organismCe putem face atunci când nu mai rezistăm în Postul Negru

Indiferent cât de bune sunt intențiile noastre atunci când începem un acest tip de post, corpul nostru are propriile noastre nevoie, iar foamea poate deveni, în cele din urmă, greu de ignorat. În aceste situații, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, părintele Ilarion Argatu ne-a spus ce putem face pentru a ne potili foamea fără să întrerupem postul.

„Dacă te simţi slăbit şi simţi că nu mai poţi duce postul, poţi lua în cursul zilei o bucăţică de anaforă şi 3 înghiţituri de aghiazmă", a explicat acesta, conform sursei citate. De asemenea, acesta ne-a spus că postul înseamnă mai mult decât simpla abținere de la alimente. „Postul nu este numai abţinere de la mâncare şi băutură, ci şi abţinere de la orice păcat şi răutate", a mai explicat părintele.

Sursă text: Click.ro de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list