Afaceri cu dedicație. Cum ajung banii de la „big farma” la firma condusă Rafila prin compania unui fost șef al spitalului SRI

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a negat că societatea de microbiologie e sponsorizată de companii farmaceutice. Însă, firma Ella Congress&Events, care ia bani de la companiile din Big Farma, sponsori ai Societății Române de Microbiologie, aparține unui fost șef de spital, partenerei acestuia și unui consilier al ministrului Sănătății, cu care Alexandru Rafila a fost în vizita recentă din Cuba. Totul, potrivit unei investigații scoase la iveală de jurnaliști.

Instituțiile subordonate lui Alexandru Rafila autorizează și supraveghează medicamentele care intră pe piață în țara noastră, unitățile de producție și distribuție a medicamentelor, autorizează studiile clinice și alte chestiuni de mare interes pentru firmele big farma - Se arată în același raport.Ministerul Sănătății are în subordine directă Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Instituția ce decide practic, împreună cu Ministerul Sănătății, ce medicamente și de la ce firme se aprobă, care dintre ele sunt compensate și ce dispozitive medicale ale companiilor sunt aprobate în România.

Conform legii, medicii, societățile profesionale din Sănătate și companiile farmaceutice trebuie să declare sponsorizările. Însă în baza de date nu apar sponsorizările care au fost făcute societății conduse de Alexandru Rafila. Pentru că, așa cum rezultă din răspunsul uneia dintre companiile farmaceutice, sumele de la industria farma nu merg direct către Societatea Română de Microbiologie, sub formă de contract de sponsorizare, ci către firma fostului șef de spital, sub forma unui contract de prestări servicii.

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list