Cod galben de furtuni și vijelii. Schimbări radicale ale vremii. HARTA potopului

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 martie, ora 20 – 29 martie, ora 10

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

Zone afectate: conform textului și hărții

 Pe parcursul nopții de joi spre vineri (28/29 martie) în Crișana, Maramureș, nord-vestul Moldovei și local în Transilvania vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h, iar în zona înaltă a Munților Apuseni și a Carpaților Orientali, rafalele vor depăși 90...100 km/h.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 28 martie, ora 10 – 29 martie, ora 21

Fenomene vizate și zone afectate: conform textului

          În intervalul menționat, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60...70 km/h.

În jumătatea de nord a țării, pe parcursul zilei de joi (28 martie) și în noaptea de joi spre vineri (28/29 martie), instabilitatea va fi temporar accentuată și vor fi averse, pe arii restrânse însoțite și de descărcări electrice, iar mai ales în zona de munte se vor acumula cantități de apă de 15...20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 martie, ora 10 – 28 martie, ora 20

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

Zone afectate: conform textului și hărții

 

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul Munteniei, Crișana, local în Transilvania și Maramureș, în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, unde vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list