Șoc în lumea presei: un cunoscut jurnalist a fost amenințat cu cuțitul și agresat

 

Potrivit postului iranian, jurnalistul a fost agresat în apropiere de locuinţăă, după ce postul a fost nevoit să-şi închidă, la recomandarea poliţiei, birourile de la Londra timp de şapte luni, anul trecut.

Pouria Zeraati, "este bine" şi se află la spital în "stare stabilă", a anunţat la BBC un purtător de cuvânt al postului iranian privat, Adam Baillie.

"Este un şoc uriaş", "acesta este primul atac de acest fel", a subliniat el.

Poliţia din Londra, al cărui comandament terorist a preluat ancheta, a anunţat că voctima a fost găsiă la Wimbledon, în sud-vestul capitalei britanice, rănită la un picior, în urma unei agresiuni cu o armă albă.

"Faptul că antiterorismul s-a sesizat vorbeşte de la sine", a declarat Adam Baillie.

Jurnaliştii de la postul în limba persană, la fel ca jurnaliştii BBC, primesc "ameninţări grave de 18 luni", a anunţat el.

"Pentru noi, acest lucru nu schimbă nimic", a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Acest lucru creşte nivelul general de anxietate cu care se confruntă jurnaliştii şi prezentatorii noştri", a declarat el.

Adam Baillie a evocat patru planuri dejucate de asasinat, subliniind că jurnaliştii "îşi continuă activitatea", "ei nu sunt martiri".

În pofida ameninţărilor, nimeni nu a plecat de la post, dă el asigurări.

"Oamenii sunt foarte implicaţi în ideea unui serviciu de informaţii liber şi independent pentru Iran", a subliniat el.

"Securitatea lor este prioritatea noastră numărul unu", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Poliţia de la Londra anchetează de mai mulţi ani cu privire la ameninţări provenind din Iran care vizează jurnalişti britanici care muncesc la publicaţiiîn limba persană.

În decembrie, un cetăţean austriac a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu privire la faptul că a efectuat reperări în vederea unor represalii vizând Iran International TV.

Guvernul iranian a clasat postul drept o organizaţie teroristă, în urma acoperirii manifestaţiilor de după moartea lui Mahsa Amini în 2022, arestatp de Poliţia Moravurilor.

Anul trecut, Guvernul britanic a impus sancţiuni dure economiei iraniene, din cauza unor presupuse încălcări drepturile ale omului şi acţiuni ostile opozanţilor regimului pe teritoriul britanic.

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list