Sute de mii de comprimate de droguri de mare risc, introduse ilegal în România! Trei persoane, reținute

La data de 30.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 3 inculpați și măsura controlului judiciar față de un altul, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la trafic internaţional de droguri de risc,  trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc.

Dealer prins cu canabis, ecstasy, ciuperci halucinogene și substanțe cristaline în camera unui cămin studențesc din Cluj

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că, aceștia, împreună cu un alt inculpat (arestat preventiv anterior în acest dosar) au determinat un făptuitor (cetățean străin) să introducă în România o cantitate de peste 440.000 comprimate conținând diazepam, alprazolam și clonazepam (droguri de risc), urmând  să fie comercializate pe teritoriul țării.

Inculpații au stabilit împreună modalitățile de  intermediere a tranzacțiilor, de plată, transport  precum și locul de depozitare  al drogurilor până la revânzare.  

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri, au fost descoperite și ridicate mai multe comprimate din categoria drogurilor de risc (alprazolam), deţinute ilegal, în scopul comercializării, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus  arestarea preventivă a doi dintre inculpați și a arestul la domiciliu față de al treilea,  conform propunerii formulate de către  procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Arad. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Arad și jandarmilor  din I.J.J. Arad. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Citește și Se schimbă legea pentru cei care fac trafic de droguri! Klaus Iohannis a semnat DECRETULde pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list