Săpun solid vs. săpun lichid: care este varianta recomandată de medici. Cât de importantă este, de fapt, apa caldă în procesul de curățare

Dacă este aleg în mod inteligent, amblele variante de săpun, solid și lichid, sunt sănătoase, spun specialiștii. 

Calitatea produsului stă în mai multe caracteristici ale acestuia, printre care și cantitatea de spumă pe care o face. Potrivit specialiștilor, produsul nu ar trebui să facă foarte multă spumă, întrucât ar deshidrata prea tare pielea.

De asemenea, săpunul ar trebui să lase o peliculă pe piele, care o protejează. 

Cele mai mari greşeli pe care le faci când te speli pe mâini

Din punct de vedere al bacteriilor, cele de pe suprafața săpunului solid nu trec de stratul protector al pielii. Prin urmare, nu sunt periculoase.

Specialiștii mai spun că ar trebui să alegem un săpun care nu conține prea mult parfum.

Dacă sunteți preocupați de protejarea mediului și, deci, să reduceți deșeurile, atunci săpunul solid este o opțiune excelentă, deoarece evitați sticlele de plastic.

Apa caldă nu este mai bună decât cea rece

Contrar unor credințe bine înrădăcinate, când vine vorba de spălatul mâinilor, apa caldă nu este mai bună decât cea rece. 

„Cercetările indică faptul că temperatura apei nu are un impact semnificativ asupra eficacității eliminării germenilor la spălarea mâinilor. Ceea ce este mai important este durata și tehnica", spune Dr. Sam Hilton, DO, specializat în medicină preventivă și sănătate publică.  

Faceți din spălatul mâinilor un obicei!

De ce trebuie să faci duş imediat cum te trezeşti

Dacă ați făcut un obicei din a vă spăla pe mâini după ce ați folosiți baia, este foarte bine, dar nu vă rezumați la atât.

Momentele cheie pentru spălarea mâinilor sunt înainte de a mânca și după orice acțiune în care mâinile intră în contact cu fluidele corporale, cum ar fi după ce vă suflați nasul, tușiți sau strănutați.

O atenție sporită trebuie acordată acestor aspecte în timpul anotimpurilor cu mulți germeni, când trebuie să vă spălați pe mâini după ce atingeți suprafețele din spațiile publice, cum ar fi mânerele ușilor, ecranele casieriilor electronice și cărucioarele de cumpărături.

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list