Val de audieri după incidentul de securitate de la Ambasada Israelului. Sirianul care a vrut să-și dea foc în fața misiunii diplomatice, reținut și audiat

Conform presei, bărbatul de 34 de ani care a încercat să incendieze Ambasada Israelului cu un cocktail Molotov a fost audiat de polițiști, care au făcut percheziții în locuința sa din Sectorul 2 al Capitalei.

Cetățeanul sirian locuia, se pare, cu un alt bărbat de origine străină, care a fost, la rândul său, audiat.

 În prezent, sirianul este cercetat pentru distrugere, însă încadrarea s-ar putea schimba, în funcție de modul în care va decurge ancheta.

Surse apropiate anchetei afirmă că bărbatul ar fi avut probleme legate de obţinerea vizei. Aceleaşi surse precizează că sirianul nu s-a declarat pro-palestinian.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, George Drăgan, a afirmat, în urma producerii incidentului, că agresiunea cetățeanului străin ar fi fost din cauza unei nemulțumiri personale și nu pe fondul războiului din Fâșia Gaza. Acțiunea ar fi avut loc după ce acesta nu ar fi fost primit în audienţă, au declarat surse citate de Agerpres. 

Pe de altă parte, ambasadorul israelian la București, Reuven Azar, a catalogat incidentul drept un act de terorism.

"Terorismul nu cunoaşte graniţe. Astăzi (luni - n.r.), un extremist violent a aruncat un cocktail Molotov în apropierea ambasadei noastre, Ambasada Israelului în Bucureşti. Nici noi, nici România, nu ne vom lăsa bătuţi în faţa terorismului", a declarat Reuven Azar. 

 

  

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list