Stropirea pietonilor - greșeala banală care îi poate costa pe șoferi o amendă de 3000 de lei. Ce prevede Codul Rutier

Pe drumurile publice acoperite cu apă sau noroi, șoferii trebuie să acorde o atenție sporită pietonilor. Conform Codului Rutier, șoferii sunt obligați să reducă viteza și să evite stropirea pietonilor. Nerespectarea acestor reguli poate atrage sancțiuni legale, iar pietonii pot depune reclamații împotriva șoferilor neglijenți.

Regulamentul Circulației Rutiere specifică clar că șoferii trebuie să acorde prioritate pietonilor în toate situațiile, iar pe drumuri umede sau noroioase, aceștia sunt obligați să încetinească pentru a evita stropirea. În caz contrar, șoferii riscă sancțiuni conform legislației în vigoare.

Stropirea pietonilor este considerată o deteriorare a bunurilor personale și se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.500 și 3.000 de lei. În astfel de cazuri, pietonii pot depune reclamații, iar prezența martorilor poate întări dovezile împotriva șoferilor vinovați.

Cea mai periculoasă plajă de pe litoralul românesc. Multe persoane au murit aici pentru că au ignorat avertismentele

Conform H.G. 1391/2006, care aprobă Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195/2002, stropirea pietonilor, clădirilor și vehiculelor constituie o contravenție. Sancțiunile sunt clasificate în funcție de gravitatea faptei:

Clasa I: 2-3 puncte-amendăClasa a II-a: 4-5 puncte-amendăClasa a III-a: 6-8 puncte-amendăClasa a IV-a: 9-20 puncte-amendăClasa a V-a: 21-100 puncte-amendă

Punctele-amendă au valoare financiară și sunt calculate în funcție de indicatorul punctului-amendă stabilit prin lege.

Noua Legislație pentru Traversarea Albiilor de Râu

Conform noilor reglementări, șoferii care traversează albiile râurilor de munte cu mașina pot fi amendați cu până la 10.000 de lei. Această măsură subliniază importanța respectării regulilor de circulație pentru a proteja mediul și a evita incidentele neplăcute.

Cum a ajuns un fermier român să primească zeci de milioane de euro de la stat. Tribunalul Vrancea a luat decizia

Începând cu 6 iunie, a intrat în vigoare Legea 176/2024 privind pescuitul și protecția resurselor acvatice vii, având ca obiectiv principal descurajarea încălcărilor prin înăsprirea sancțiunilor. Această lege reprezintă un pas important în protejarea ecosistemelor acvatice și asigurarea sustenabilității pescuitului în România.

Activități sancționate conform noii legislații

Legea 176/2024 prevede sancțiuni severe pentru o serie de activități considerate dăunătoare pentru resursele acvatice vii.

Amenzile pot ajunge până la 10.000 de lei pentru următoarele încălcări:

deținerea, transportul sau comercializarea resurselor acvatice vii sub dimensiunile minime legale provenite din pescuitul comercial;comercializarea capturilor provenite din pescuitul recreativ sau în scop științific;pescuitul recreativ în habitatele acvatice naturale ale peștilor și altor viețuitoare acvatice;încălcarea perioadelor de prohibiție și pescuitul în zonele de protecție.

Prețurile au explodat și în Vama Veche. Cât mai costă o porție de hamsii în stațiunea nonconformiștilorde pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list