Stațiunea, des vizitată de români, unde s-ar putea să nu mai ai voie să te plimbi fără o cămașă pe tine

Autoritățile din stațiunea spaniolă Platja d'Aro, situată pe Costa Brava, au adoptat noi reguli pentru a limita comportamentele antisociale ale turiștilor.

Printre comportamentele vizate se numără umblatul pe străzi în lenjerie intimă sau afișând păpuși gonflabile.

Municipalitatea catalană a decis să adopte aceste măsuri pentru a reduce excesele turismului de petrecere. Dacă ordonanța municipală va primi aprobarea finală, cei care nu respectă noile reguli vor primi amenzi cuprinse între 300 și 1.500 de euro.

Măsurile sunt prevăzute să intre în vigoare la sfârșitul lunii iunie.

Primar: „Putem sancționa comportamentul deranjant în spațiile publice"

Noile reguli interzic, de asemenea, îmbrăcămintea nepotrivită, muzica excesiv de tare și adunările deranjante. Oamenii care lasă în urmă gunoi pe străzi vor fi, de asemenea, sancționați. În plus, plimbările fără o cămașă sau în bikini vor fi interzise în zonele aflate departe de plajă.

Platja d'Aro este o destinație populară pentru petreceri, găzduind până la 150.000 de turiști zilnic în timpul sezonului estival, în contrast cu populația permanentă de aproximativ 10.000 de locuitori, conform Agerpres.

„Nu este vorba despre interzicerea petrecerilor de burlaci, nu putem face asta", a declarat primarul Mauricio Jimenez, citat de ziarul El Periódico.

„Dar ceea ce putem interzice, reglementa și sancționa este comportamentul deranjant în spațiile publice", a precizat el.

Prin aceste măsuri, autoritățile din Platja d'Aro speră să creeze un mediu mai plăcut atât pentru localnici, cât și pentru turiști, reducând impactul negativ al turismului de petrecere asupra comunității.de pe realitatea.net ext

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list