"Scamatoriile" lui Florian Coldea. SRI, răspuns oficial pentru Realitatea PLUS: DOVADA că generalul negru a mințit grav

Statutul domnului general locotenent (r) Florian Coldea, după trecerea în rezervă, a fost de angajat civil al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul".

Avizul de securitate emis de SRI și implicit certificatul de securitate pentru acces la informații clasificate pentru perioada cât acesta a fost cadru militar activ/ofițer de informații și-a încetat valabilitatea de la momentul trecerii în rezervă, în conformitate cu art. 175 lit. d) din "Standardele naționale de protecție a informațiilor clasificate în România".Generalului-locotenent (r) i-a fost eliberat un nou aviz pentru acces la informații clasificate, în conformitate cu normele legale în materie, respectiv Legea nr. 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate în România, strict pentru exercitarea atribuțiilor noii funcții de angajat civil la ANIMV, potrivit principiului necesității de a cunoaște.

Florian Coldea avea obligația de a informa Serviciul Român de Informații despre vizitele sale în afara țării după ce a trecut în rezervă? Dar despre eventualele relații contractuale cu premierul Albaniei, Edi Rama? A avut cunoștință SRI despre activitatea de consultanță desfășurată de Florian Coldea?

În legătură cu aceste întrebări, vă facem cunoscut faptul că, astfel de date, precum regulamentele interne și raporturile de lucru ale SRI, inclusiv cele cu personalul civil, sunt exceptate de la liberul acces al publicului așa cum sunt ele prevăzute de legislația în vigoare, respectiv art. 12 alin.1 lit. a) din Legea nr. 544/2001.

4. În calitatea pe care o are după trecerea în rezervă, SRI poate cerceta modul cum folosește domnia sa informațiile pe care le deține?

Referitor la această întrebare, vă comunicăm faptul că, în măsura în care Serviciul va obține date certe privind folosirea neautorizată de informații clasificate de către orice cadru militar activ, în rezervă sau angajat civil, acesta va acționa prin toate mijloacele permise de lege pentru prezervarea intereselor de securitate națională ale României și, subsecvent, ale SRI.

5. Mai are acces domnul Coldea la informații cu caracter secret de când este în rezervă?

Așa cum am precizat anterior, domnul general locotenent (r) Florian Coldea a avut acces strict la informațiile clasificate aferente funcției de angajat civil al ANIMV.

6. Domnul Florian Coldea mai are calitatea de profesor în cadrul Academiei de Informații "Mihai Viteazul"?

În acest moment, raporturile juridice de muncă sunt suspendate prin acordul parților în urma aprobării concediului fără plată, iar începând cu anul universitar 2024-2025 programa universitară a ANIMV nu va mai include norma didactică pentru domnul general locotenent (r) Florian Coldea.

SURSA: RĂSPUNS SRI PENTRU REALITATEA PLUS de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list