Salariul minim CREȘTE la 3700 de lei pe lună de la 1 iulie. Guvern aprobă măsura cu 3 zile înainte de alegeri: anunțul lui Ciolacu

"Cea mai aşteptată decizie de azi este creşterea salariului minim de la 3300 la 3700 de lei lunar, de la 1 iulie. Este o măsură agreată cu partenerii de dialog social, de care beneficiază peste 1,8 milioane de angajaţi din România", a declarat Ciolacu în şedinţa de Guvern.

Premierul a precizat că, "de asemenea, la solicitarea mediului de afaceri, a aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate". "Practic, angajaţii primesc în plus 284 de lei pe lună", a arătat premierul.

Şeful Executivului a mai afirmat că, astfel, Guvernul face un pas important pentru a ne apropia de nivelul cerut de Directiva privind salariul minim european.

"Ministerul Muncii şi partenerii sociali lucrează deja la mecanismul care va introduce salariul minim european în România până în noiembrie. Formula stabilită va ţine cont de puterea de cumpărare, de nivelul câştigului salarial mediu brut şi productivitatea muncii", a completat premierul.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list