Prăjitura supranumită "păcatul dulce" a cucerit internetul. Cum se prepară ispita căreia nimeni nu-i poate rezista

Prăjitura "păcatul dulce" are vechime în nișa blogurilor gastronomice, având în vedere că face furori încă din anul 2009. Ea a luat naștere în bucătăria pasionatei bloggerite Laura Laurențiu, care a făcut magie culinară.

Nu ai nevoie de mai mult de o înghițitură pentru a-ți da seama că acest desert a devenit preferatul tău. Iată ce combinație de ingrediente trebuie să faci pentru a-l obține!

Ingrediente necesare pentru prăjitura "păcatul dulce"Pentru blat

- 8 albușuri;

- 10 linguri de zahăr;

- două linguri de amidon alimentar;

- 10 linguri de nucă măcinată;

Ce se întâmplă atunci când lăsăm un sticla cu apă în mașină timp de 2-3 ore la soare. Pericolul pentru sănătate de care nu știai

Pentru cremă

- 500 ml de lapte;

- 5 linguri de amidon alimentar;

- 3 pliculețe de zahăr vanilat;

- esență de vanilie;

- 220 g de zahăr;

- 300 g de unt;

Pentru jeleu

- 300 g de vișine fără sâmburi (poți să folosești și gem);

- o cană de apă;

- 150 g de zahăr;

- 3 linguri de amidon;

- o lingură de gelatină (numai dacă folosești fructe);

Pentru glazură

- 150 g de ciocolată albă;

- două linguri de smântână pentru frișcă;

- 50 g de ciocolată neagră ori cu lapte.

Cum prepari prăjitura "păcatul dulce"

Bate albușurile spumă, apoi adaugă treptat zahărul și continuă să amesteci până se topește. După aceea, pune nuca măcinată și amidonul și continuă să combini ingredientele cu grijă.

Pune jumătate din compoziție într-o tavă de prăjitură și introdu-o în cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius. Autoarea recomandă ca ușa lui să rămână în permanență întredeschisă. Blatul trebuie ținut acolo în jur de 30-45 de minute. După ce foaia este gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Între timp, fă același lucru și cu restul de compoziție.

Alternativa rapidă: Dacă nu ai răbdare după fiecare foaie în parte, pune din prima toată compoziția în cuptor, apoi după ce se răcește, taie-o pe jumătate. Totuși, este mai bine să folosești prima variantă.

Metodele imbatabile prin care să alegi un pepene roșu copt perfect. Trucurile prin care să îl deosebești de restul pepenilor de pe tarabă

Ca să obții crema pentru prăjitura "păcatul dulce", pune 400 ml de lapte pe foc, apoi adaugă zahărul . Restul de lapte amestecă-l cu amidon. Când dă compoziția în clocot, adaugă amestecul cu amidon și mai lasă pe foc până se leagă. După aceea, dă recipientul deoparte și adaugă pliculețele de zahăr vanilat și esența de vanilie. Acoperă vasul cu o folie alimentară până se răcește, apoi pune untul la temperatura camerei. Mixează compoziția până obții o textură cremoasă și fină.

Pentru jeleu, pune 200 ml de apă, vișinele și zahărul pe foc. Restul de 50 ml de apă se amestecă cu amidon, iar peste gelatină se pun două linguri de apă rece. Când oala de pe foc dă în clocot, pune amidonul în ea și amestecă până se leagă compoziția. Poți să pasezi fructele ori să le lași întregi. Spre final, când se mai răcește compoziția de fructe, se adaugă și gelatina.

Alternativa rapidă: Poți să folosești gem de vișine pentru a scurta timpul de preparare al desertului.

Urmează asamblarea prăjiturii "păcatul dulce". Întinde jumătate din cremă pe prima foaie, apoi introdu tava în congelator timp de zece minute. De-abia după aceea poți să torni compoziția de fructe deasupra.

Urmează al doilea strat de cremă și ultima foaie de blat. Introdu prăjitura la rece. Între timp, pregătește glazura pentru ea. Pune pe foc smântâna pentru frișcă și ciocolata albă, apoi toarnă mixul obținut deasupra desertului tăiat deja în cuburi, ne sfătuiește DivaHair. Topește cealaltă ciocolata la bain-marie și trasează niște linii cu ea pe deasupra glazurii albe.

Alternativa rapidă: Rade ciocolata neagră ori cu lapte pe deasupra.

Aberația prețurilor din Mamaia: Închirierea unui șezlong a ajuns să coste cât unul nou din magazinde pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list