Prăjitura Boema, desertul savuros cu frișcă și ness, care dă glas celor mai ascunse dorințe. E perfectă pentru serile lungi de vară!

Descoperă cum să prepari prăjitura Boema, o delicatesă rafinată și aromată, perfectă pentru orice ocazie specială. Cu un blat pufos de cacao și o cremă bogată de ness, această prăjitură va cuceri toți iubitorii de deserturi, relatează Știri Diaspora.

Prăjitura Boema - Ingrediente

Blat:- 5 ouă- 3 linguri de apă- 2 linguri cacao- 8 linguri zahăr- 8 linguri făină

Cremă:- un ou- 150 g margarină- 350 g zahăr- 4 linguri ness- 500 ml frișcă bătută- o esență de rom

Prăjitura Boema - Mod de preparare:

1. Prăgătirea blatului:

Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până când compoziția devine spumoasă și își dublează volumul.Adaugă treptat cele 8 linguri de făină, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.

Încorporează cele 2 linguri de cacao, asigurându-te că se distribuie uniform în compoziție. Adaugă cele 3 linguri de apă și amestecă până când obții o compoziție omogenă.Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu puțină margarină și făină.Coace blatul în cuptorul preîncălzit la foc potrivit (aproximativ 180°C) timp de 20-25 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul blatului iese curată.Lasă blatul să se răcească complet înainte de a-l însiropa și a adăuga crema.

2. Pregătirea cremei:

Într-un bol, bate oul cu zahărul până când zahărul este complet dizolvat.Adaugă margarina și amestecă bine până când obții o compoziție cremoasă.Transferă compoziția într-un vas care poate fi pus pe aburi și gătește amestecul la bain-marie, amestecând constant până când crema se îngroașă.Ia crema de pe foc și adaugă cele 4 linguri de ness, amestecând bine până când ness-ul este complet dizolvat.Lasă crema să se răcească complet.După ce crema s-a răcit, încorporează ușor frișca bătută, amestecând cu mișcări delicate pentru a păstra textura aerată.

3. Asamblarea prăjiturii: Însiropează blatul răcit cu esența de rom, având grijă să distribui uniform siropul pe toată suprafața.Întinde crema de ness pe întreaga suprafață a blatului, uniformizând cu o spatulă.Deasupra cremei, întinde un strat generos de frișcă bătută.Pune prăjitura la rece pentru câteva ore, preferabil peste noapte, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă și prăjiturii să se întărească.

4. Decorare:

Înainte de servire, ornează prăjitura cu ciocolată rasă pentru un aspect elegant și un plus de savoare, mai arată sursa citată.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list