Moscova ar putea schimba calendarul utilizării armelor nucleare

Comentariile acestui general în rezervă vin în urma avertismentelor recente ale preşedintelui Vladimir Putin potrivit cărora Moscova şi-ar putea schimba doctrina nucleară, care stabileşte condiţiile în care astfel de arme ar putea fi utilizate.

"Dacă vedem că provocările şi ameninţările cresc, înseamnă că putem corecta ceva în (doctrină) cu privire la calendarul utilizării armelor nucleare şi la decizia de a recurge la această utilizare", a declarat Kartapolov, citat de RIA Novosti.

"Dar, desigur, este prea devreme să vorbim prea detaliat de pe acum", a mai spus el.

Doctrina nucleară a Rusiei din 2020 stabileşte situaţiile în care preşedintele său ar lua în considerare utilizarea armei nucleare: în general, ca răspuns la un atac cu arme nucleare sau cu alte arme de distrugere în masă, sau cu arme convenţionale "atunci când însăşi existenţa statului este ameninţată".

Putin a mai spus că Rusia ar putea testa o armă nucleară, dacă ar fi necesar, deşi nu vede necesitatea de a face acest lucru în prezent.

Retorica accentuată a Kremlinului privind armele nucleare intervine în contextul în care diplomaţi ruşi şi americani afirmă că războiul Rusiei declanşat în Ucraina în 2022 se află în cea mai periculoasă fază de până acum, notează Reuters.de pe realitatea.net ext

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list