Moarte cumplită pentru un astronaut. William Anders s-a prăbușit cu avionul

William Anders a murit

Evenimentul tragic a avut loc vineri, pe 7 iunie 2024, când un avion mai vechi a suferit un accident în zona insulelor San Juan. Corpul lui William Anders a fost recuperat de o echipă de scafandri, iar ancheta pentru determinarea cauzelor exacte ale tragediei este în desfășurare. Fiul său, Gregory Anders, a confirmat decesul tatălui său pentru CNN, declarând că acesta și-a pierdut viața în accidentul de avion din Insulele San Juan, la extremitatea nord-vestică a Statelor Unite.

„Tatăl meu a murit într-un accident de avion în Insulele San Juan, în extremitatea nord-vestică a Statelor Unite", a declarat unul dintre fiii săi, Gregory Anders, pentru postul de televiziune CNN.

William Anders a intrat în istorie pentru contribuția sa la misiunea Apollo 8, când, împreună cu James Lovell și Frank Borman, a orbitat Luna și a surprins celebra imagine „Earthrise" în Ajunul Crăciunului din 1968. Fotografia, care prezintă Pământul într-o perspectivă uluitoare, a devenit un simbol al măreției și fragilității universului nostru.

William Anders a făcut istorie

Într-un interviu acordat revistei Forbes în 2015, William Anders a explicat că fotografia sa a stârnit un interes puternic datorită modului în care a evidențiat frumusețea și vulnerabilitatea Pământului, contribuind la avansarea mișcării ecologiste. Mesajele de condoleanțe și omagii au început să apară pe rețelele de socializare, unde administratorul NASA, Bill Nelson, l-a numit pe Anders unul dintre cei care au oferit „unul dintre cele mai prețioase cadouri pe care un astronaut le poate oferi".

William Anders a avut o carieră impresionantă și după încheierea activității sale de astronaut. A ocupat diverse poziții în administrația federală a SUA, inclusiv cea de prim președinte al Comisiei de reglementare nucleară și ambasador al SUA în Norvegia. Ulterior, în anii 1990, a devenit CEO al companiei de apărare și aerospațială General Dynamics.

Dintre cei trei membri ai echipajului misiunii Apollo 8, doar James Lovell mai este în viață, în timp ce Frank Borman a decedat în noiembrie 2023, la vârsta de 95 de ani. Astfel, lumea pierde unul dintre pionierii explorării spațiale, iar contribuția sa va rămâne una remarcabilă în istoria omenirii.



de pe realitatea.net ext

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list