Inundații catastrofale în sudul Chinei, în timp ce restul țării se află sub „o cupolă de foc”

Sudul Chinei, devastat de inundații

Meteorologii chinezi au anunțat că intensitatea temperaturilor ridicate va scădea în nordul țării și în regiunile dintre râul Galben și râul Huaihe, relatează Reuters, potrivit news.ro. În unele zone din Xinjiang, Mongolia Interioară și Henan, temperaturile maxime sunt așteptate să atingă 37-39 de grade Celsius (99-102 grade Fahrenheit).

În provincia sud-estică Fujian, ploile abundente au continuat timp de șapte zile, iar nivelurile apelor din anumite râuri au depășit cotele de avertizare. Televiziunea de stat din China, CCTV, a raportat că autoritățile au fost nevoite să elibereze apa din mai multe rezervoare pentru a preveni inundațiile și mai severe.

În regiunea Guangxi, nivelurile apelor din unele râuri locale au crescut brusc, provocând inundații rapide. În orașul Guilin, un student și-a pierdut viața din cauza inundațiilor, a transmis CCTV.

Aceste fenomene meteo extreme reflectă contrastele meteorologice din China, unde anumite regiuni se luptă cu temperaturi sufocante, în timp ce altele sunt afectate de inundații devastatoare. 

Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să ia măsuri pentru a minimiza impactul acestor condiții meteo adverse.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list