Înghețată dietetică: 3 rețete simple, care să-ți răcorească vara

Cu puține ingrediente sănătoase și o doză de creativitate, poți prepara acasă înghețată delicioasă, satisfăcătoare și prietenoasă cu silueta. Iată trei rețete simple de înghețată dietetică pe care le poți încerca chiar astăzi!

1. Înghețată dietetică de banane și afineIngrediente:– 3-4 banane coapte– 1/2 cană de afine proaspete sau congelate– 1 linguriță de miere (opțional)– Vanilie naturală (opțional)

Instrucțiuni:1. Taie bananele în bucăți și așează-le într-un recipient rezistent la congelator.2. Adaugă afinele, mierea și vanilia peste banane.3. Folosind un blender sau un procesor de alimente, amestecă ingredientele până obții o pastă omogenă.4. Așează amestecul într-un recipient și acoperă-l cu folie de plastic.5. Pune recipientul în congelator pentru cel puțin 4 ore sau până când înghețata devine solidă.6. Scoate înghețata din congelator cu câteva minute înainte de a servi pentru a se înmuia ușor.

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat. Deliciul garantat al verii

2. Înghețată dietetică de ciocolată și avocado

Ingrediente:– 2 avocado coapte– 3 linguri de pudră de cacao nesărată– 1/4 cană de lapte de migdale sau lapte de cocos– 2 linguri de sirop de arțar sau îndulcitor natural la alegere

Instrucțiuni:1. Scoate miezul avocado și așează-l într-un blender.2. Adaugă pudra de cacao, laptele de migdale și îndulcitorul natural.3. Mixează ingredientele până obții un amestec cremos și omogen.4. Așează amestecul într-un recipient și acoperă-l cu folie de plastic.5. Pune recipientul în congelator pentru cel puțin 3-4 ore sau până când înghețata devine solidă.6. Serveste cu topping-uri preferate, cum ar fi nuci tocate sau fructe proaspete.

3. Înghețată de căpșuni și iaurt grecesc

Ingrediente: – 1 cană de căpșuni proaspete sau congelate– 1 cană de iaurt grecesc degresat– 2 linguri de miere sau îndulcitor natural

Instrucțiuni:1. Pune căpșunile într-un blender și mixează-le până devin piure.2. Adaugă iaurtul grecesc și mierea sau îndulcitorul natural.3. Mixează ingredientele până obții un amestec uniform.4. Așează amestecul într-un recipient și acoperă-l cu folie de plastic.5. Pune recipientul în congelator pentru cel puțin 3 ore sau până când înghețata devine solidă.6. Scoate înghețata din congelator cu câteva minute înainte de a servi și bucură-te de răcorirea sănătoasă.

Înghețata dietetică nu trebuie să fie lipsită de gust sau de savoare. Aceste rețete simple demonstrează că poți obține o gustare delicioasă și răcoritoare fără a compromite obiectivele tale de sănătate. Experimentează cu diferite ingrediente și arome pentru a-ți crea propriile variante de înghețată dietetică preferate. Cu puțină creativitate și ingredientele potrivite, poți să-ți satisfaci pofta de dulce într-un mod sănătos și plăcut.

Sursă tetxt: Lyla.ro 

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list