Incident bizar în Coreea de Sud: Un robot care lucra la primărie s-a sinucis

Robotul funcționar care a murit

Robotul android, care a ajutat locuitorii orașului Gumi din centrul Coreei de Sud cu diverse sarcini administrative timp de aproape un an, a fost găsit inert la baza unor scări săptămâna trecută. Un reprezentant al echipei municipale a declarat că robotul era echipat pentru a îndeplini sarcini administrative și era considerat parte integrantă a echipei, informează AFP, citat de Agerpres.

Martorii oculari au relatat că înainte de căzătură, robotul părea să se învârtă în cerc, comportament neobișnuit care a ridicat suspiciuni. „Părea că robotul avea o problemă, se învârtea ca și cum ceva nu era în regulă", a declarat oficialul sud-coreean.

Cercetătorii au deschis o investigație

Primăria a anunțat că piesele robotului au fost colectate pentru a fi analizate de compania producătoare, Bear Robotics, o firmă din California. „Era unul dintre ai noștri, făcea parte din echipa Primăriei", a spus un alt funcționar, exprimând regretul pentru pierderea colegului robotic.

Presa locală a acordat o atenție deosebită acestui incident, cu unele publicații întrebându-se dacă robotul a fost suprasolicitat. „De ce acest funcționar harnic a acționat astfel?" și „Oare munca era prea grea pentru robot?" sunt doar câteva dintre întrebările care au apărut pe prima pagină a ziarelor.

Coreea de Sud este una dintre țările cu cel mai mare număr de pasionați de robotică din lume. Țara are cea mai mare densitate de roboți industriali, cu un android la fiecare zece angajați, conform Federației Internaționale de Robotică.

Incidentul ridică întrebări importante despre interacțiunea dintre oameni și roboți în mediul de muncă și despre limitele tehnologiei în condiții de stres și suprasolicitare. Ancheta în curs va oferi răspunsuri suplimentare despre ce a dus la acest eveniment neobișnuit și tragic.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list