În ce țară se află femeile „Rapunzel”. Au cel mai lung și frumos păr din lume și nu albesc niciodată

O tradiție veche de mii de ani

În Huangluo, femeile Yao își tund părul o singură dată în viață, când sunt pregătite pentru maturitate și căsătorie. Acest moment marchează trecerea la o nouă etapă a vieții lor. Părul lung este considerat o comoară prețioasă și este îngrijit cu mare atenție pe parcursul întregii vieți.

Huangluo, situat în pitoreasca regiune Longji, lângă orașul Guilin, este cunoscut drept „Satul cu cel mai lung păr" datorită tradiției femeilor Red Yao. Peste 200 de femei continuă să locuiască în acest sat și să respecte acest obicei străvechi. Pan Yongan, una dintre locuitoarele satului, explică: „Încă din cele mai vechi timpuri am crezut că părul lung este un simbol al frumuseții".

Ritualurile de îngrijire a părului

Turiștii care vizitează Huangluo pot vedea femeile satului pieptănându-și părul lung pe malul râului. Nicio femeie nu pleacă de acasă fără un pieptene asupra ei. Îngrijirea părului este un ritual zilnic și un element esențial al identității culturale a femeilor Yao.

În fiecare an, satul găzduiește Longji Long Hair Festival, unde peste 250 de femei Yao se adună pentru a sărbători tradiția părului lung. Participantele poartă costume tradiționale și cântă „Balada părului lung" în timp ce stau în râu.

De ce nu albește părul femeilor din acest sat

Unul dintre secretele părului frumos și sănătos al femeilor Yao este spălarea cu apă de orez fermentată. „Când suntem tinere, ne spălăm părul cu apă de orez fermentată. De aceea, nu avem păr alb, nici măcar la 80 de ani", explică una dintre femeile din comunitate. 

În acest amestec, adaugă ierburi, coji de pomelo și tărâțe de ceai, apoi fierb apa. Acest proces de spălare se repetă la fiecare trei zile.

Fetele necăsătorite își poartă părul în spirală deasupra capului, învelit într-o eșarfă pe care o scot în noaptea nunții. Acest mod de aranjare a părului este un alt aspect al tradiției care subliniază importanța și respectul pentru podoaba capilară.

O moștenire sacră

Femeile Yao consideră tradiția părului lung o moștenire sacră, transmisă din generație în generație. Această practică nu este doar un ritual de frumusețe, ci și o parte esențială a identității lor culturale și un simbol al legăturii lor cu trecutul și comunitatea.

Femeile din Huangluo continuă să uimească lumea cu părul lor lung și frumos, demonstrând că, uneori, poveștile din basme pot deveni realitate.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list