Dosarul Ferma Băneasa. Predarea prințul Paul al României se va REJUDECA. Noi date de la Ministerul Justiției

„Predarea fugarului Paul-Philippe al României se va rejudeca. Instanţa a admis apelul formulat de parchet, a desfiinţat hotărârea de refuz al predării şi a trimis cauza la rejudecare. Acesta rămâne în arest până la pronunţarea unei soluţii definitive, cererea de eliberare pe cauţiune fiind respinsă tot astăzi.  Mulţumesc tuturor celor care au făcut demersurile necesare şi au fost implicaţi în această procedură. Aşteptăm etapele următoare", a anunțat Alina Gorghiu, într-o informare de presă transmisă, luni, de Ministerul Justiţiei.

Săptămâna trecută, reprezentanţii Ministerului Justiţiei au transmis că o nouă solicitare a lui Paul Philippe al României de a fi eliberat a fost respinsă de către Curtea Constituţională a Maltei. Acesta rămâne în arest până la judecarea definitivă a cererii de predare şi anume 17 iunie.

Paul-Philippe al Romaniei este căutat în România pentru a executa o pedeapsă cu închisoare pentru corupţie. În vârstă de 75 de ani, el a fugit din România în 2020, când a fost condamnat la aproape 3 ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie legată de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare din apropierea Bucureştiului, cărora le-a pretins în mod fals proprietatea.

Prințul Paul vrea să scape de extrădare! Strategia folosită de avocatul său: tupeu uriaș

În iunie 2022, el a fost prins la Paris, dar o Curte de Apel a refuzat să îl extrădeze în România, iar avocatul lui Paul al României a invocat, între altele, acest argument atunci când a pledat împotriva extrădării sale.

Prinţul Paul locuieşte acum în Italia, dar a venit luna trecută în Malta pentru o conferinţă şi a fost reţinut în baza unui mandat european de arestare.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list