Comuna din România cu cei mai sârguincioși votanți: prezența la vot este de 137,8%

Datele actualizate cu privire la prezența la vot publicate de către Autoritatea Electorală Permanentă arată că la nivel național, la ora 15.00, prezența era sub 29%. Cu toate acestea, în Bara, o comună din județul Timiș, se înregistrează o mobilizare remarcabilă, depășind numărul alegătorilor înscriși pe listele permanente.

Comuna Bara are 288 de alegători înregistrați pe listele permanente. Totuși, datele AEP arată că, pentru alegerile locale, numărul total al votanților este 401, ducând prezența la vot la 137,8%. Apar 209 alegători care ar fi votat pe listele suplimentare.  

Pentru europarlamentare, datele arată că în comuna Bara au votat 402 persoane dintre care mai mult de jumătate pe listele suplimentare. Prezența este, astfel, 139,58%, în această după amiază, când alegerile sunt în toi.

Pentru comparație, prezența la vot în județul Timiș este în jurul procentului de 26,5%.  

Un sat din comuna Bara, Dobrești, ar putea fi responsabil pentru prezența supraunitară la vot. Pe lista permanentă sunt 36 de persoane, dintre care 21 au votat deja. Alți 37 de alegători au votat pe listele suplimentare.

Alegeri locale 2024 LIVE. Ce alegem la scrutinul de astăzi: TOPUL județelor fruntașe. Sectorul din Capitală care conduce detașat - Prezența la vot ora 15:00de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list