Climatolog, avertisment cumplit după cel mai lung val de caniculă: România, grav afectată de un nor de praf saharian

Un transport de aer dinspre nordul Africii intră, zilele acestea, în România, menținând arșița și disconfortul termic. 

"Miercuri, transportul de aer saharian va ajunge dinspre vestul țării. Pentru regiunea sudică, rămâne disconfort termic, pentru zonele din Carpații Meridionali și Occidentali, vestul țării, furtunile vor fi mai de interes.  

Impactul prafului saharian asupra sănătății. Cum trebuie să procedeze românii în aceste zile

E clar că e o problemă legată de aceste vârfuri extreme, dar și de durata valurilor de căldură. Vorbim de zile în șir cu temperaturi ridicate, nopți la fel. Evident că există atunci un efect asupra oamenilor, florei, faunei, evident că și asupra culturilor. De interes va fi ce se întâmplă cu rezerva de apă pentru porumb și floarea-soarelui. 

Analiza prafului saharian: Date șocante dezvăluite de un stat balcanic

Cu mici variații, vom avea astfel de temperaturi ridicate toată vara, cu întreruperi de ploi. Carpații nuanțează transporturile de aer la nivel european, împărțind țara în zone cu efecte distincte. Noi suntem pe un final de val de căldură, dar probabil săptămâna viitoare va fi de interes intensificarea creșterii temperaturii și probabil că iar va fi disconfort termic", a explicat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, climatologul Roxana Bojariu.

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list