Canicula face ravagii în București. Peste o mie de persoane au avut nevoie de ajutor, în ultimele ore

Medicii sunt în alertă în această perioadă cu temperaturi extreme. Tot mai mulți oameni cad din picioare pur și simplu din cauza caniculei. Cele mai multe intervenții sunt în marile orașe.

Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, a declarat la un post TV că a crescut numărul solicitărilor la ambulanță și peste 1000 de persoane au prezentat urgențe de cod roșu și cod galben, fiind cazuri foarte grave.

„În ultimele cinci zile s-a constatat o creștere a numărului total de solicitări la ambulanță cu 14%, iar cu 16% au crescut urgențele. Doar în ultimele 28 de ore, vorbim de 1714 persoane care au avut nevoie de Ambulanța București-Ilfov, dintre aceștia 1083 au prezentat urgențe de cod roșu și cod galben, cazuri foarte grave și cazuri grave.

Au fost și 144 de persoane care se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanță 23 de persoane au prezentat senzații de pierdere a stării de conștiență, respectiv lipotimii, patru persoane chiar și-au pierdut starea de conștiență, au făcut sincopă", a anunțat Alis Grasu.

Aceasta a precizat că din cauza deficitului de personal se fac eforturi foarte mari pentru a asigura urgențele și sunt aduse minimum 10 echipaje pe zi în regim de gardă.

Recomandarea pentru cei care au rămas în Capitală în minivacanța de Rusalii este să evite expunerea la soare și să consume lichide

„Cei care au rămas în București trebuie să respecte cu strictețe indicațiile noastre. În intervalul 11,00 - 17,00, fiind vorba de cod roșu, să evite deplasările în soare, efortul fizic, grădinăritul sau expunerea voluntară, plaja la soare.

Dacă sunt obligați să plece de acasă, vor purta îmbrăcăminte amplă, lejeră, vaporoasă, din fibre naturale, de culoare deschisă, care să acopere cât mai mult din suprafața corporală. Capul va fi protejat de pălărie, șapcă sau se va purta umbrelă", a mai recomandat Alis Grasu.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list