Aluat fraged de casă pentru pizza, plăcinte și brioșe. Este pe bază de iaurt și NU are ou

Ingredientele necesare

- 1 pahar de iaurt (250 ml)- 1/2 pahar de ulei vegetal sau jumătate pachet de unt topit- 11 grame drojdie uscată (1 pachet)- 1 linguriță sare- 1 lingură zahăr- 3 căni făină de grâu

Rețeta pentru cea mai delicioasă prăjitură cu vișine, care va încânta gusturile pofticioșilorCum se prepară: rețeta pas cu pas

- Amestecați iaurtul cu uleiul sau untul topit și lăsați compoziția la cald pentru câteva minute. Adăugați zahărul și drojdia, amestecând bine.

- Cerneți făina și asigurați-vă că este la temperatura camerei. Dacă făina este prea rece, aluatul nu va crește corespunzător. Faceți un loc în centrul făinii și adăugați sarea și amestecul de iaurt.

- Frământați bine aluatul până devine moale și elastic. Acoperiți-l și lăsați-l la temperatura camerei timp de 30 de minute. Nu vă îngrijorați dacă nu crește în acest timp; va crește la coacere.

Desertul preferat al marilor pofticioși! Ingredientul secret pe care trebuie să-l adaugi în compoziția de la papanași pentru a ieși pufoșiUtilizări recomandate

Pentru pateuri. Întindeți aluatul și tăiați-l în pătrățele. Adăugați umplutura dorită (cașcaval, ciuperci, telemea etc.). Închideți pateurile prin presarea marginilor. Dacă marginile nu se lipesc bine, ungeți-le cu puțină apă.

Cum prepari plăcinta cu spanac, un aperitiv delicios la început de vară

Așezați pateurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând o distanță de 1-2 cm între ele.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius până devin maron-aurii (aproximativ 20 de minute).

Puteți personaliza acest aluat adăugând vanilie, mai mult zahăr și puțin unt topit pentru a obține brioșe delicioase.

Experimentați cu diferite umpluturi pentru a găsi combinația perfectă pentru gusturile dvs.

Acest aluat fraged pe bază de iaurt, fără ouă, este soluția ideală pentru o varietate de preparate delicioase. Simplu de făcut și rapid, acest aluat vă va ajuta să creați gustări savuroase și deserturi pe gustul tuturor. Încercați această rețetă și bucurați-vă de rezultate delicioase!

Sursă text: Click.ro 

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list