Alegeri locale 2024. Un bărbat a votat în locul soției pentru că ea nu știe să citească

Cum s-au scuzat cei doi soți

Potrivit reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne (MAI), polițiștii din Tecuci au început o anchetă după ce președintele unei secții de votare a observat că un bărbat avea șapte buletine la ieșirea din cabina de vot, în timp ce soția sa avea doar trei. Ambii intraseră în cabine cu câte cinci buletine.

Comisarul șef de poliție Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, a declarat că investigațiile au relevat faptul că femeia i-a dat soțului ei două buletine pe ascuns, în vederea votului în locul său, argumentând că ea nu știe să citească.

„Din cercetările efectuate a rezultat că femeia i-a dat soțului ei, pe ascuns, două buletine, pentru a vota în locul ei, motivând că ea nu știe să citească", a declarat comisarul șef de poliție Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Frauda la vot este un delict grav și este supusă investigației și sancțiunilor legale corespunzătoare. Autoritățile fac apel la respectarea legislației electorale și la integritatea procesului democratic, subliniind importanța exercitării dreptului de vot în mod corect și onest.

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list