Aberația prețurilor din Mamaia: Închirierea unui șezlong a ajuns să coste cât unul nou din magazin

În timp ce în alte țări europene, cum ar fi Grecia și Italia, turiștii beneficiază de șezlonguri gratuite cu condiția să consume la barul de pe plajă, în România situația este diametral opusă. În Mamaia, prețurile pentru un șezlong variază între 80  și 200 de lei pe zi, în funcție de zona stațiunii și de confortul oferit. Mai mult, administratorii plajelor aplică și politici dure, cum ar fi relocarea șezlongului dacă acesta este lăsat liber pentru o perioadă de timp, precum 30 de minute.

La o simplă verificare a prețurilor pentru un șezlong în magazinele de profil constatăm că acestea variază între 150 și 220 de lei. Practic, sumele plătite pentru închirierea unui șezlong pentru câteva ore pot egala sau chiar depăși costul unui șezlong nou. Această situație ridică semne serioase cu privire la practicile economice ale operatorilor din zonă, care par să profite de pe urma cererii ridicate și să nu ofere nici măcar bon fiscal, într-o evidentă speculă pe seama turiștilor care vizitează stațiunea.

Comparativ cu insula Thasos din Grecia, unde tarifele pentru șezlonguri încep de la doar 3 euro (aproximativ 15 lei), diferența este uluitoare. În Mykonos, cunoscuta „Mamaia a Greciei", costurile pot ajunge până la 100 de euro pentru un șezlong de lux.

Ce se întâmplă atunci când lăsăm un sticla cu apă în mașină timp de 2-3 ore la soare. Pericolul pentru sănătate de care nu știaide pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list