10 filme clasice despre despre mistere nerezolvate, pe care nu trebuie să le ratezi

Clasamentut, întocmit de Elle România, include o serie de clasice, cărora trecerea timpului le-consilidat succesul de casă și de critică.

1. Filiera Franceză

În The French Connection, sunt surprinși doi polițiști, care sunt cu ochii pe un magazin de dulciuri, fiind convinși de faptul că acel magazin e pretextul unor afaceri periculoase. Și se întâmplă să aibă dreptate, pentru că află, cu ocazia asta, de o afacere cu droguri. 

 2. Tăcerea mielilor

Este unul dintre cele mai bune filme thriller din toate timpurile. Pelicula este adaptarea romanului lui Thomas Harris. Actrița Jodie Foster a jucat-o pe Clarice Starling, o agentă de la FBI, care pentru a prinde un criminal în serie, primește ajutorul unui ucigaș la fel de periculos, Hannibal Lecter, legendarul personaj interpretat de Anthony Hopkins. 

3. La cuțite

Filmul Knives Out are parte de o distribuție pe măsură, Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Toni Collette, Daniel Craig și Chris Evans fiind câteva dintre starurile care joacă. În acest film scris și regizat de Rian Johnson, detectivul Benoit Blanc încearcă să deslușească misterul din jurul morții scriitorului Harlan Thrombey, care s-a stins din viață la moșia sa, după petrecerea cu ocazia împlinirii vârstei de 85 de ani.

 4. Zodiac

Filmul Zodiac, regizat de David Fincher, are la bază evenimente adevărate și surprinde un criminal în serie, care timp de 25 de ani a menținut teroarea în San Francisco. El a comunicat cu autoritățile prin intermediul unor reporteri. Paul Avery și Robert Graysmith, doi angajați ai ziarului, sunt interesați de scrisorile lui misterioase și vor să ajute poliția să îl prindă pe acest criminal. Însă prinderea lui se dovedește mai complicată decât se aștepta toată lumea.

 5. Șoimul maltez

Este fimul care a consolidat cultul lui Humphrey Bogart în rol de detectiv, cu nelipsita țigară în colțul gurii. Sam Spade, un detectiv particular din San Francisco care a fost angajat într-un caz deloc simplu. Provocarea constă în faptul că trei criminali sunt implicați în acest caz departe de a fi rezolvat ușor. 

6. Stigmatul răului (Touch of Evil)

Cu Janet Leigh și Charlton Heston în rolurile principale, filmul Touch of Evil propune o poveste axată pe corupția poliției, răpiri și o investigație care implică explozia unei mașini. Pelicula a fost regizată de Orson Welles, iar din distribuție au mai făcut parte Joseph Calleia, Akim Tamiroff și Joanna Moore.

 7. Asasin in serie (Memories of Murder)

În acest film, acțiunea se petrece în Coreea de Sud, în 1986. Doi detectivi, Park Doo-man și Cho Yong-koo, își propun să le facă dreptate unor fete care au fost omorâte de către un necunoscut. Însă, chiar dacă ei vor să lupte pentru adevăr, sunt împiedicați tocmai de lipsa de responsabilitate a poliției. 

  8. High and Low

În High and Low, filmul regizat de Akira Kurosawa, este vorba despre Gondo Kingo, un om de afaceri influent, care se află în centrul unei situații cel puțin neașteptate, după ce o persoană îl răpește pe fiul șoferului său. Astfel, pelicula urmărește atât partea în care oferă răscumpărarea, cât și goana după vinovați. 

9. M

Fritz Lang a regizat acest film, în care poliția este pe urmele unui criminal în serie. Polițiștii întâmpină dificultăți în prinderea lui, dar, pe parcurs, vor avea parte și de ajutor din partea unor persoane la care nu se așteptau. 

10. Chinatown

În filmul Chinatown, rolurile principale sunt interpretate de către Faye Dunaway și Jack Nicholson. Cu o acțiune care se desfășoară în 1930, pelicula îl are în prim-plan pe detectivul J.J. Gittes, care, pe măsură ce urmărește un caz care implică un soț infidel, descoperă straturile politice ale acestei investigații. 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list