Victorie mare la europenele de judo seniori! Alex Creț, bronz pentru România!

Sportivul orădean a ajuns în semifinalele categoriei 90 kg, unde a fost învins de Eljan Hajiyev (Azerbaidjan). Alex George Creț a avut un parcurs fără greșeală până în această fază a competiției. El a trecut în primul tur de Aliaksandr Sidoryk (sportiv neutru), l-a învins în turul secund pe Nemanja Majdov (Serbia), iar în turul trei l-a bătut pe Loris Tassier (Franța).

Din păcate, judoka orădean a pierdut în semifinale. Ca urmare, el a disputa una dintre cele două finale pentru medaliile de bronz în compania lui Noel Vant End (Țările de Jos), unde a ieșit învingător.

Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo a transmis și el un mesaj cu această ocazie:

„Sunt bucuros să vă anunț că Alex Creț, tânărul nostru campion în vârstă de 22 de ani, a reușit să ia azi bronzul la campionatele europene de seniori de la Zagreb, marcând astfel și calificarea directă la olimpiada de la Paris. Alex este un judoka extrem de talentat, liderul generației sale, un tânăr inteligent și muncitor, și îmi pun mari speranțe în el pentru a lua medalii la olimpiadele de la Paris și Los Angeles. Este elevul antrenorului Emil Morar, îi felicit pe amândoi, și să strigăm împreună HAI ROMÂNIA!"de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list