Un copil cu autism a fost agresat de colegii de clasă. Violențele au continuat și în fața profesoarei

„Hai, spune, ce ți-au făcut? Palma, ți-au dat cu palma? Gata, liniștește-te, mama, o să treacă", a fost dialogul mamei cu cel mic. Întrebat de ce nu vrea să meargă la școală, copilul a spus: „Mă bat copiii".

Agresiunile colegilor au durat luni de zile. Elevul autist, de clasa a cincea, era împins, lovit și mușcat de ceilalți băieți. Recent, și-a făcut curaj și i-a spus mamei chinul prin care trecea la școală. Femeia l-a pus să înregistreze audio când este abuzat, iar pe înregistrare se aude și profesoara care nu încearcă să aplaneze scandalul.

Soția ambasadorului Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a murit. Cum au găsit-o medicii

Constantin Amarie, tatăl copilului agresat: Copiii au fost lăsați nesupravegheați, a avut loc bullying asupra copilului meu, profa a venit, dar nu a oprit bullyingul asupra fiului meu".

La o săptămâna de la incident, școala a înființat o comisie de anchetă care refuză să ia măsuri până nu are procesul verbal final. Părinții au reclamat incidentul la Inspectoratul Școlar Județean care a sesizat și Protecția Copilului.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași: „În măsura în care se vor da rezultatele, părerea specialistului va conta în ceea ce privește ce s-a întâmplat acolo".

Cazul a ajuns și la Poliție care a demarat o anchetă. 

SURSE: Guvernul renunță la majorarea salariului minim! Acesta ar trebui să crească la 3.700 de lei pe 1 iulie

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list