Un bărbat din SIbiu și-a distrus brățara electronică cu care era monitorizat pentru că își amenințase cu moartea soția și copiii

 

"La data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Şelimbăr au fost solicitaţi să intervină în satul Bungard, comuna Şelimbăr după ce o femeie a sesizat faptul că soţul acesteia îi ameninţă, pe ea şi cei trei copii minori, cu moartea. La faţa locului a fost identificat bărbatul în cauză, în vârstă de 45 de ani. În urma evaluării efectuate privind riscurile la adresa integrităţii fizice a femeii şi a celor trei copii, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu, printre obligaţiile impuse bărbatului numărându-se şi aceea de a nu se apropia de femeie şi copii la o distanţă mai mică de 50 de metri", a transmis, miercuri, Poliţia Sibiu.

Sursa citată a precizat că, întrucât bărbatul manifesta un comportament agitat, a fost, ulterior, internat într-o unitate spitalicească pentru îngrijiri medicale de specialitate.

"Totodată, la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală Şelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. La data de 4 aprilie a.c., Judecătoria Sibiu a emis împotriva bărbatului un ordin de protecţie valabil 12 luni şi, printre alte obligaţii, a dispus şi măsura ca în toată această perioadă, bărbatul să fie monitorizat prin sistem electronic de supraveghere", a mai transmis sursa citată.

Dan Ilie Morega, arestat la domiciliu, FĂRĂ brățară electronică! Controversă uriașă în cazul fostului baron de Gorj

Potrivit poliţiştilor, marţi, în jurul orei 14.00, în Dispeceratul SIME Sibiu s-a generat o alertă de distrugere a brăţării electronice montate asupra bărbatului în cauză, ultima localizare fiind înregistrată în localitatea Chitila, judeţul Ilfov.

"De asemenea, la scurt timp de la generarea alertei, soţia bărbatului a sesizat faptul că fusese contactată telefonic de acesta şi ameninţată cu acte de violenţă. De îndată, la nivelul I.P.J. Sibiu s-au dispus măsuri de asigurare a protecţiei victimelor, iar la nivel naţional, s-a declanşat procedura de urmărire şi depistare a bărbatului", a mai transmis IPJ Sibiu.

Poliţiştii l-au găsit pe bărbat, marţi, în jurul orei 23.45, în localitatea Bungard, aceasta fiind dus la audieri.

"În cauză, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a măsurii de interzicere a oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu victima, încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a obligaţiei de a purta permanent un sistem electronic de supraveghere, respectiv distrugerea sistemului de monitorizare electronică", anunţă poliţiştii.

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list