Ultimele cuvinte ale Mariei, gravida moartă la Spitalul Bacău: "Mămică, zicea, nu e nimeni aici". Anchetă uriașă pentru malpraxis și ucidere din culpă

Femeia de 38 de ani s-a prezentat la spital cu dureri abdominale puternice, febră, frisoane și dureri de cap. Deși au constat că sarcina s-a oprit din evoluție, medicii nu au luat măsuri imediate, gravida fiind lăsată să agonizeze, spun rudele femeii.

Potrivit acestora, cadrele medicale au amânat operația gravidei, timp în care starea ei s-a deteriorat vizibil. În schimb, medicii i-ar fi spus că trece printr-o cădere nervoasă. 

Maria făcuse o procedură de fertilizare în vitro ca să aibă un copil, iar cu două zile înainte să apară durerea de burtă care a făcut-o să ia drumul spitalului, aceasta fusese văzută de un medic care i-a spus că sarcina decurge normal.

Soțul femeii caută o explicație pentru moartea acesteia și îi acuză pe medici de neglijență. Bărbatul a povestit vacarmul prin care a trecut acesta în ultimele clipe de viață. 

„Seara râdeam cu Maria: Uite, fiica ta nu stă la poze, stă numai cu spatele. Vineri, s-a trezit cu frisoane, dureri de burtă. A vomitat la baza scării, la intrarea în maternitate. Vine o asistentă care voia să-i verifice temperatura, constată cu stupoare că nu mai are termometru la recepție, că l-a luat un coleg și nu l-a mai adus înapoi. O cârpeală au făcut. Ea acuza dureri de burtă, dar ei îi spuseseră că are o cădere psihică. Îmi comunică faptul că Maria e într-o stare gravă. Că biologia e o chestie care nu ține neapărat de ei, că ține de evoluție, că nu știu sigur care e situația cu ea" , a declarat soțul Mariei la un post TV.

Sfâșiată de durere, mama Mariei a declarat, la rândul său: „Cu zile a murit. Am vorbit cu ea seara și dimineață. A zis ca i s-au uscat buzele și zice, mămica, nu e nimeni aici". 

Prima reacție în cazul Mariei, gravida de 38 de ani, moartă în spitalul din Bacău: Cum se apără medicii după acuzațiile familiei

Conducerea unității medicale se apară. „Se întâmplase un avort spontan și nu a mai fost necesară intervenția chirurgicală pe zona ginecologică. S-a administrat tratament adecvat și cu toate acestea la ora 2.00 s-a instalat primul stop cardio respirator. Iar dimineață după ora 6.00 s-a instalat al doilea stop cardio respirator", a spus Aurela Țaga, director medical la Spitalul Bacău.

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list