Tupeul primarului Mircea Gutău: „Averea mea nu e fabuloasă, am o casă de 120 mp”. Cum a încercat să se apere în intervenția la Culisele Statului Paralel

Mircia Gutău este unul dintre cei mai influenți oameni din Râmnicu Vâlcea și se află astăzi la cel de-al patrulea mandat de primar al orașului. În urmă cu 14 ani, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și șase luni de închisoare. Procurorii DNA l-au acuzat la acea vreme că a cerut 50.000 de euro de la un investitor imobiliar pentru eliberarea unui certificat de urbanism. 

Edilul controversat a decis să intre în direct la emisiunea Culisele Statului Paralel, refuzând să răspundă întrebărilor formulate de gazda emisiunii, Anca Alexandrescu. Primarul a încercat să minimalizeze acuzațiile privind averea sa: 

Mircia Gutău: "Am rămas surprins cu câtă ușurință încercați să vă bateți joc de munca unui om care are peste 42 de ani de muncă și a unei familii care este un exemplu.

Am doi copii pe care i-am învățat să muncească și sunt mândru și cred că oricare ar fi mândru să aibă copii cum sunt copiii mei.

Soția mea a fost de 108 ori la mine în închisoare. Copiii mei au fost de 54 de ori și unul de 54 de ori.

Eu vorbesc de prima condamnare. S-a demonstrat că există sau nu faptele? Nu există fapte doamnă.

Să spui că după 42 de ani de muncă un primar are o casă de 120 de m2 și am 406 metri teren să spui că e o avere fabuloasă, eu cred că râd și copiii de grădiniță."

Anca Alexandrescu: "Declarația dumneavoastră de avere vorbește singură domnule Gutău!"

Mircia Gutău: „Fiul meu a avut un apartament în București. Eu înainte de a fi primar am construit un bloc. Le-am lăsat două apartamente.

Sunt cel mai bun! Am câștigat patru mandate și voi mai câștiga.

Ne întâlnim pe 9 iunie, iar eu voi fi primarul Râmnicului! Veți vedea!

Uitați am în curte niște curci. Au început să râdă!" 

Gutău a fost eliberat condiționat în septembrie 2011, după doi ani de pușcărie, însă în 2014 a fost încarcerat din nou. De această dată, a primit doi ani și șase luni pentru că ar fi trucat o licitație. Prejudiciul s-a ridicat la nu mai puțin de 100.000 de euro, iar procurorii au descoperit că licitația fusese aranjată încă de la început. Șeful firmei care avea să beneficieze de pe urma aranjamentului era chiar nașul primarului din Râmnicu Vâlcea.

Edilul a scăpat de închisoare după ce a apelat la CEDO, care i-a dat câștig de cauză. În 2018, instanța supremă l-a achitat definitiv. Mircia Gutău a dat mai apoi în judecată statul și a cerut daune de peste 10 milioane de euro.

Deși nu a afirmat că a fost implicat în afaceri sau alte proiecte care să-i aducă venituri mari, declarația de avere a primarului din 2023 prezintă cifre uluitoare. Mircia Gutău are o casă de vacanță de 140 de metri pătrați, o altă locuință de 141 de metri pătrați, cât și nouă terenuri cu o suprafață totală de peste 11.000 de metri pătrați. Cinci dintre acestea sunt terenuri intravilane și sunt potrivite pentru construcția de imobile.

Averea uriașă a lui Mircia Gutău: șpăgi și contracte cu dedicație. Trecutul primarului din Râmnicu Vâlcea

Intervenția integrală a primarului în emisiunea Culisele Statului Paralel:de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list