Trucul prin care poți să cureți jaluzelele fără să le demontezi de la ferastră. E mai simplu decât credeai

Paștele se apropie cu pași repezi și majoritatea gospodinelor au început curățenia generală. Asta implică, bineînțeles, și curățarea jaluzelelor, o sarcină care dă multora bătăi de cap. Ai și tu astfel de accesorii pentru ferestre și te gândești cu groază că va trebui să le demontezi? Ei bine, noi avem o veste bună pentru tine. Tocmai am găsit un truc cu ajutorul căruia vei putea să cureți jaluzelele fără să le desprinzi de la geamuri!

Cum cureți jaluzelele fără să le demontezi de la ferastră

Persoanele care nu se dau în vânt după perdele preferă jaluzelele, însă acestea vin cu un dezavantaj la pachet. Mai exact, ele sunt foarte greu de demontat și montat la loc.

 

Prin urmare, multe gospodine se feresc să le mai curețe. Totuși, acest lucru trebuie făcut la un moment dat pentru că adună cantități importante de praf.

 

Astfel, jaluzelele ar trebui curățate de minimum două ori pe an. Însă, în zonele foarte poluate, unde există mult trafic, este de preferat să cureți jaluzelele mai des, chiar o dată pe lună.

 

Cum se curăță jaluzelele în funcție de materialJaluzele din aluminiu

Sunt extrem de rezistente la căldură și arată foarte bine, dând un aspect deosebit locuinței. În plus, ele pot fi curățate direct la fereastră, fără să fie nevoie să le mai demontezi.

 

Mai întâi, ia aspiratorul și adună praful de pe ele, după care înmoaie o lavetă într-o soluție pentru geamuri. Acum, închide jaluzelele și șterge fiecare lamelă în parte.

Jaluzele din PVC

Acestea fac față foarte bine la umezeală și la căldură. Pentru a le curăță folosește aspiratorul, apoi ia o perie și adună tot praful. Totodată, pentru a aduna praful, mai poți folosi și o cârpă din bumbac.

 

Ulterior, ia o lavetă sau un burete moale și înmoaie-l în apă călduță și detergent lichid de vase. Acum, șterge fiecare lamelă și curăță bine praful rămas.

 

Jaluzele din materiale textile

Acestea sunt extrem de elegante, în special cele confecționate din mătase naturală, din jaquard sau din fibră de sticlă. Pentru a le curăța, însă, trebuie să le demontezi și să folosești dușul.

 

Înmoaie-le în apă fierbinte, apoi curăță-le cu un burete moale cu detergent lichid. Spală-le bine pe ambele părți. După ce ai făcut acest lucru, lasă-le la scurs și montează-le la ferestre, chiar dacă încă mai sunt umede. Ele se vor usca la razele soarelui.

SURSAde pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list