Tragedie de proporții evitată la milimetru! Mașină de pompieri, la un pas să fie spulberată de tren VIDEO

ISU Cluj anunță că un șofer de la Detașamentul de Pompieri Turda este cercetat disciplinar după ce a trecut ci mașină în viteză prin față trenului accelerat de Cluj. În incidentul a avut loc la Câmpia Turzii.

"Având în vedere imaginile în care o autospecială pentru stingerea incendiilor, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, se deplasează riscant peste trecerea la nivel cu calea ferată, pentru corectă informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Avram Iancu al județului Cluj face următoarele precizări:

Marți în jurul orei 11:20, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe stradă Republicii din municipiul Câmpia Turzii. La față locului au fost alocate două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și, preventiv, un echipaj SMURD.

Pentru gestionarea optimă a intervenției, forțele s-au deplasat pe două trasee diferite, unul dintre acestea fiind peste trecerea la nivel cu calea ferată de pe stradă Republicii din municipiul Câmpia Turzii.

În urmă vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această situație ce a pus în pericol viață echipajului care a încadrat autospecială de intervenție.

O altă măsură dispusă a fost înlocuirea din serviciu a conducătorului auto al autospecialei de intervenție, iar până la finalizarea verificărilor acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ.

De asemenea, șoferul autospecialei va fi supus unui evaluări psihologice, iar eventuală repunere a acestuia în serviciul operativ, în calitate de conducător auto, va fi realizată în urmă unei reinstruiri.

Menționăm faptul că până la acest moment nu au fost înregistrate solicitări privind asistență persoanelor din vagoanele trenului și nu au fost primite înștiințări despre posibile plângeri formulate pe marginea acestui eveniment, din partea autorităților competențe.

Facem, totodată, precizarea că pentru derularea verificărilor cu obiectivitate și aplicarea măsurilor sancționatorii în conformitate cu reglementările privind circulația pe drumurile publice, unitatea noastră a informat Inspectoratul de Poliție al județului Cluj despre acest eveniment.

Asigurăm opinia publică de faptul că Inspectoratul pentru Situații de Urgență 'Avram Iancu' al județului Cluj dezaprobă ferm neglijență conducătorilor autospecialelor cu regim de circulație prioritară care prin astfel de comportamente pun în pericol viață și vor fi dispuse măsurile care se impun, cu maximă celeritate.", a transmis ISU Cluj.

Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare: „Ai de capul meu, ăștia-s nebuni. Băi, eu înțeleg că ești pompier".de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list