Tot mai mulți români divorțează și nu se mai căsătoresc după. Situationship-ul, preferat de tot mai multe persoane: ce presupune

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), anul trecut, numărul căsătoriilor a fost în scădere cu 15%. Din date mai reiese că raportul a fost de 20.000 de divorțuri la 100.000 de mariaje, relatează Ziare.com.

Spre exemplu, în cursul lunii decembrie 2023 s-au înregistrat 4.670 de căsătorii, în scădere cu 1.125 (19,4%) faţă de luna anterioară, a transmis INS. Comparativ cu decembrie 2022, numărul căsătoriilor a fost mai mic cu 138 (2,9%).

Numărul de divorțuri a crescut, iar psihologii sunt de părere că infidelitatea este motivul cel mai frecvent în încheierea mariajului. De asemenea, femeile sunt cele care în general inițiază încheierea căsătoriei.Din teama de a avea o căsnicie nefericită, tinerii nu mai vor să-și asume angajamente, tocmai de aceea intră în „situationship-uri" (termen popular pe rețelele sociale) care se referă la relațiile ce nu presupun obligații.

„Au mai multe întâlniri de dating, ajung să creadă că sunt într-o relație cu o persoană, ca mai apoi să realizeze, mai ales atunci când au așteptări, că cealaltă persoană nu își dorește cu adevărat o relație. De ce să-mi asum, să am un angajament în această relație, când pot să o țin la nivelul: ne întâlnim, ne simțim bine, mergem mai departe", spune terapeutul Gabriela Saulea, conform sursei citate.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list